MOB: megjelent a Sport 2020 évkönyv – kép

MTI/H. D.MTI/H. D.
Vágólapra másolva!
2020.12.11. 13:00
null
Megjelent a Sport 2020 évkönyv (Fotó: mob.hu)
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szerkesztésében megjelent a Sport 2020 évkönyv – írja az MTI. A könyv szerzői és a szerkesztői között a Nemzeti Sport számos munkatársa is megtalálható.

 

„Egy különös esztendőt zárunk, ugyanakkor a sportévkönyv kiadásával egy több mint három évtizedes hagyományt folytatunk. A Magyar Olimpiai Bizottság kiadványa 33. alkalommal jelenik meg, saját szerkesztésben hetedszer. Bár elhalasztották a tokiói olimpiát és számos más világversenyt is, fiataljaink az év elején sikeresen szerepeltek a téli ifjúsági olimpián és az év folyamán is adódtak magyar sportsikerek. Ebben a rendkívüli évben, amikor magalakulásunk 125. évfordulóját ünnepeljük, ismét szép képekkel illusztrált, tartalmas interjúkkal, írásokkal, visszaemlékezésekkel jelenik meg 400 oldalon a sportévkönyv” – fogalmazott a MOB honlapján Kulcsár Krisztián elnök, aki hozzátette, mintegy 60 újságíró, fotós és szerkesztő működött közre a könyv elkészítésében.

A sportvezető arról is beszélt, hogy az évkönyvben a múlt, a jelen és a jövő egyszerre köszön vissza, mert a Tokióra készülő sportolók ugyanúgy helyet kaptak benne, mint a korábbi hősök és példaképek, vagy a MOB 125 éves múltja és a jövőbe mutató projektje, a magyar csapat új szurkolói márkájának és közösségének építése, a Magyarock.

„Kíváncsian várjuk 2021-et, az első olyan páratlan esztendőt, amikor olimpiát rendeznek” – mondta a MOB elnöke.

„A várt tokiói sikerek jegyében aranyborítós évkönyvvel készültünk, ezt azonban el kellett halasztanunk - reméljük, csak egy évvel -, de nem csak ezért lett a korábban tervezettnél más az idei kiadás. A sokszor ambivalens érzések vitathatatlanul köszönnek vissza, ugyanakkor a Magyar Olimpiai Bizottság fennállásának 125. évfordulója mégiscsak olyan ünnep, amelynek köré bátran építhető a Sport 2020-as évkönyv” – írta Amler Zoltán főszerkesztő, aki hozzátette, most tényleg volt idő megállni, emlékezni, a jelen és a jövő boncolgatása mellett kicsit mélyebben elmerülni a múltban.

A sportévkönyv története 1984-re, a Los Angeles-i olimpia évére nyúlik vissza, az akkorit azonban bezúzták. A sorozat így az 1988-as, szöuli olimpia évétől lehet teljes a polcokon. A Magyar Olimpiai Bizottság saját szerkesztésben, gondozásban 2014-ben adta ki először.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik