nemzetisport.hu 2021.04.13 14:22 Frissítve: 2021.04.14 00:04

Miért érdemes személyi edzőt fogadni?

Miért fogadnál fel személyi edzőt, hiszen az csak a profiknak való?! – teheted fel magadban a kérdést látva a sok fitnesz gurut a közösségi oldalakon. A személyes támogatás nem feltétlen csak hivatásos sportolóknak való, hiszen az előnyei jóval túlmutatnak az élsportoláson. (X)

Fotó: unsplash.com

 

Akár most szeretnéd magad jobb formába hozni, akár már évek óta rendszeresen látogatod a fitnesztermeket, egy jó személyi edző segíthet könnyebben és eredményesebben elérni a kitűzött céljaidat. De az is megeshet, hogy a jelenléte által úgy megtanulod élvezni a testmozgást, ahogyan arra korábban nem is gondoltál. Tudd meg a pontos személyi edző árakat itt.

Egy személyi edző előnyei végtelenek, de a döntésed meghozatalához összegyűjtöttük a hét legfontosabb érvet, ami segíthet kihozni a legjobbat az edzéseidből.

7 érv a személyi edző mellett

1# Személyre szabott szakértői tanácsot ad

A mostani önjelölt fitneszgurukkal hígított világban nem lehet eléggé hangsúlyozni egy profi személyi edző értékeit. Egy szakképzett tréner nem dob a mélyvízbe. Ehelyett felméri a fizikai állapotod, ha szükséges, elvégeztet pár fontos vizsgálatot, hogy az edzésterv mellett a lehető legideálisabb táplálkozási tanácsokkal is el tudjon látni.

2# Biztonságos, hozzád illő és egyedi programot állít össze

Nincs két egyforma ember, ahogy két egyforma testalkat és egészségi állapot sem, ezért a sablonok nem működnek mindenkinél, és ezzel egy személyi edző pontosan tisztában van.

A személyi edző kihozza a maximumot az edzéseidből, és megtanít helyesen végezni a felépített gyakorlatokat. Szerepe különösen fontos, ha éppen egy sérülésből vagy betegségből lábadozol, kisbabát vársz, vagy a szülés után szeretnéd újra jó formába hozni magad. A Qjob.hu-n hiteles és szakértő személyi edzők között válogathatsz, és könnyedén megtalálhatod azt az edzőt, aki a leginkább képes céljaid elérésében.

3# Motivál és kontrollál

Ha önállóan edzel, könnyen megeshet, hogy kihagysz pár feladatsort, vagy kevesebbet, netán többet végzel valamiből. Talán már az is előfordult veled, hogy kora reggel csörgött az órád, és te mélykómában lenyomtad azzal nyugtatva magad, hogy egy pihenőnap neked is kijár. Ha személyi edzőt fogadsz, készülj fel arra, hogy minden alkalommal elszámoltat. Ugyanakkor megtanítja, hogyan ébreszd fel magadban a lelkesedést, motivál és minden egyes alkalommal magasabb szintre emel.

4# Inspirál

Megesett már veled, hogy gyorsan ráuntál a rutin gyakorlatokra? Tény és való, hogy a monotonitás mindennek elveszi a varázsát. Talán ez az egyik legfőbb oka annak is, ha nem látod az eredményeket sem.

Egy személyi edző mellett megélheted a változatosság és az új perspektívák végtelen lehetőségeit. Ő az a személy, aki mindig új és inspiráló gyakorlatokat tud mutatni, amik fenntartják a lelkesedésed.

5# Hatékonyság

A személyi edző az edzésterved kialakításakor figyelembe veszi a napi életviteled is. Ez különösen fontos, ha korlátozott az időd – tudod, a család, a munka és az egyéb kötelezettségek -, de növelni szeretnéd az edzésed hatékonyságát. Egy személyi edző támogatásával marad időd az életed más fontos dolgaira is.

6# Emberileg is támogat

A személyi edző ugyan nem terapeuta, de idővel az életed egyik legfontosabb mellékszereplőjévé válhat. Persze a legfőbb feladata az, hogy elérd a fitnesz céljaid, de emellett törődik a lelkeddel, meghallgat, ha kéred, tanácsot ad, egyszóval ápolgatja a lelkedet is.

7# Látható eredményeket érsz el a segítségével

Céljaidtól és a költségvetésedtől függetlenül napi, heti vagy havi rendszerességgel is edzhetsz egy személyi edzővel. Ha bizonytalan vagy, tegyél egy próbanapot, hogy érezd a fílingjét. Bár egy alkalom alatt nem derül ki minden, ne feledd, hogy a tréner az edzésterv kidolgozása és végrehajtása mellett folyamatosan ellát olyan hasznos információkkal, eszközökkel és életmódbeli tanácsokkal, amiket hosszútávon beépíthetsz az egészséges és aktív életmódodba.

Mielőtt személyi edzőt választanál...

A kifejezés, hogy személyi edző még nem garancia a sikerre. Az sem, ha valakit követsz az Instán vagy más social media felületeken. Ha eredményeket akarsz, a szimpátia nem lesz elég. Személyi edző választása előtt nézd meg, hogy a jelöltjeidnek van-e honlapjuk vagy egyéb szakmai végzettségük, ami számodra fontos lehet. Amennyiben nincs saját honlapjuk itt olvashatsz személyi edző véleményeket. Keress rá az ajánlásokra olyan szakmailag hiteles oldalakon, mint például a Qjob.hu. Nézegesd át az előtte-utána fotókat és a videóit, ha vannak. Válaszd azt, aki szakmailag és emberileg is megérint, akivel úgy érzed, hogy könnyedén át tudod lépni a saját határaid.

2021.05.03 23:43:06

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Rengeteg jó tanácsot kapok arra, hogyan kezdjem, folytassam a futást, kerékpározást, úszást, akármi mást, de annak nem találtam nyomát a világhálón, hogy ki és hol mondja meg, mire vagyok alkalmas, és hogyan kell csinálni – jól.

2021.05.02 08:39:41

Egyéb egyéni KOHÁN GERGELY

„Ott nem lesz helye visszafelé tekintgetésnek, kizárólag arra a két napra kell koncentrálni.”

2021.04.30 11:19:54

Egyéb egyéni TÓTH ÁDÁM

A labda elől elugrik, a new pilates órákon viszont kikapcsolódik egy-egy hajnali híradós nap után.

2021.04.29 22:33:47

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Műesés, rájátszás, fordított esetben durva faultot kísérő, automatikus »Labda volt, spori!« megjegyzés – folyamatosan a bíró megtévesztése a cél. A hazugság – mondjuk ki nyíltan.

2021.04.28 22:55:49

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Egyesek számára talán meglepő, de anno a román tornászlányok többsége mégsem a veréseket, a sérülten, betegen is versenyzésre kényszerítést tekintette a kínzások kínzásának, hanem az éhezést. Az állandó fogyókúrázás pedig egészen elképesztő dolgokra sarkallta őket.