N. R.
2023.06.07 20:13 Frissítve: 2023.06.07 20:22

Létesítmény: Közép-Európában is párját ritkítja majd az MTK Sportpark – videó

Szerdán ünnepélyesen elhelyezték az épülő MTK Sportpark alapkövét a Kerepesi úton, ahol hivatalosan jövő ősszel végeznek a munkálatokkal.

Elhelyezték az épülő MTK Sportpark alapkövét (Fotó: Koncz Márton)

 

Ahogy az a helyszínen is elhangzott, az MTK Budapest legnagyobb méretű beruházása vette kezdetét a szerdai alapkőletétellel a Kerepesi úton, ahol több mint kilenc hektáron épül fel az egyesület új sportparkja. Az ünnepségen részt vett többek között Schmidt Gábor sportigazgatási és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkár; Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnöke; Balázs Attila, a kivitelező Bayer Construct elnök-vezérigazgatója; Deutsch Péter, az MTK Budapest ügyvezető elnöke; Fábián László korábbi olimpiai bajnok öttusázó, a MOB főtitkára és Dakos Noémi, az MTK női kézilabdázóinak csapatkapitánya. Rajtuk kívül több szakosztály vezetői, sportolói és az MTK család színe-java is tiszteletét tette.

Köszöntőjében Schmidt Gábor elmondta, hogy az elmúlt tíz évben Magyarország kormánya nagyszabású létesítményfejlesztési programot hajtott végre a sport területén.

„Megújultak létesítmények, újak jöttek létre, amelyek a verseny-, a szabadidő- és a diáksportot szolgálják – fogalmazott a helyettes államtitkár. – Biztos, hogy minden olyan befektetés, amely erre a területre érkezik, az hosszú távon megtérül. Segít, hogy Magyarország ottmaradjon a világ élvonalában, emellett sportnemzetből sportoló nemzetté válva minél többeknek biztosítja a lehetőséget, hogy mozogjon, egészségesen éljen és az életminősége javuljon.”     

Hozzátette: hazánk jeleskedik a világversenyeken, éppen ezért igyekeznek az eredmények elérésében meghatározó szerepet vállaló csapatok létesítményeit fejleszteni.

„Egy ilyen alkalommal kizárólag az öröm, a lelkesedés és a boldogság hangján beszélhet egy ilyen nagy múltra visszatekintő, nagyszerű lehetőségek előtt álló sportcsalád első embere  – ezt már Deutsch Tamás, a kék-fehérek elnöke mondta. – Egy olyan, egészen fantasztikus MTK-sportváros jön létre, ami párját ritkítja egész Magyarországon és Közép-Európában is.”     

(Fotó: Koncz Márton)

A klubvezető arról is beszélt, hogy a létesítményfejlesztésre kiírt tervpályázat győztesét 2017-ben hirdették ki, majd a tervek elkészülte után 2022 végén bonyolították le a sikeres közbeszerzést.

A 94 654 négyzetméteres telken elterülő, 14 822 négyzetméter területű sportcsarnokot is magába foglaló sportpark építése március 29-én kezdődött, és várhatóan 2024 novemberére készül el.

Az alapkőbe elhelyezett időkapszulába a létesítmény tervei mellett egy június 7-i Nemzeti Sportot, egy Hidegkuti Nándor-relikviát, valamint a ritmikus gimnasztikázók ajándékait tették.

(Fotó: Koncz Márton)

 

2023.09.25 11:53:01

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A szeptember 18-tól 24-ig tartó időszakban több mint 8 millió oldalt töltöttek le felhasználóink.

2023.09.26 09:25:45

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A budapesti versenyt összesen közel 19 ezren követték élőben a helyszínen. (x)

pr
2023.09.25 11:34:44

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Újabb kvótásokat jelentett be a NVESZ.

2023.09.23 16:58:28

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A francia Ibrahim Ghanem passzivitási ponttal és levitellel diadalmaskodott Európa-bajnokunk felett.

2023.09.22 23:16:41

Egyéb egyéni nemzetisport.hu