Egyetemi sport: Budapest legújabb futóversenyével tért vissza a KEK

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2021.10.18. 09:34
null
Futóversennyel egészült ki a KEK programja (Fotó: Simó Szabolcs/BEAC)
A koronavírusjárvány miatt 2021-ben március helyett október 14–16. között rendezte meg a BEAC és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját. A 12. alkalommal szervezett eseményre a budapesti és vidéki egyetemek mellett többen érkeztek Erdélyből, a Vajdaságból, Kárpátaljáról és a Felvidékről.

 

A megnyitóra október 14-én került sor a Nemzeti Közszolgálati Egyetem campusán. Az eseményen megjelent Koltay András, az NKE rektora, Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Magyar Sakkszövetség elnöke, a BEAC alelnöke, Murai László, a HÖOK elnöke, valamint Kovacsics Anikó, az FTC magyar válogatott kézilabdázója.

A multisportesemény az asztalitenisz, a kosárlabda, a röplabda, a labdarúgás és a futsal mellett idén először egészült ki futóversennyel. Rajthoz állt többek között az FTC színeiben Kazi Tamás 34-szeres magyar bajnok középtávfutó, Verrasztó Dávid kétszeres világbajnoki ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok úszó, Gulyás Michelle vb-bronzérmes öttusázó, valamint Farkas Dárius hatszoros magyar bajnok hosszútávfutó. A versenyt 5.5 kilométeren és 10 kilométeren a férfiaknál Kovács Attila (SZoESE), a nőknél 5.5 km-en Erdélyi Katinka (BEAC), míg 10 km-en Tüttő Júlia (BEAC) nyerte.

A többi versenyszám győzteséről ide kattintva olvashat!

A 13. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját 2022 márciusában rendezik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik