V. Sz., J. Á. 2021.06.24 18:41

Csupasport: születésnapra privát Ultrabalaton

Benke György ultrafutó már harmadjára futotta körbe a magyar tengert, idén már apukaként ért a célba.

 

Benke György a múlt hétvégén óriási hőségben is ragyogó teljesítménnyel zárta a 221 kilométeres privát Ultrabalatont, harminc óra és harminchat perc alatt ért célba. Nem először futotta körbe a magyar tengert, ám az idein már friss apukaként állt rajthoz.

„Kétezertizennyolcban vettem részt az első Ultrabalatonomon, mindenki furcsán nézett rám, hiszen egészen odáig száz kilométer volt a maximum, amit futottam – nyilatkozta a napokban a 34. életévét betöltő Benke György. – Akkor huszonkilenc óra tizenöt perc lett az időm, egyből belém égett az Ultrabalaton szeretete, eldöntöttem, minden évben teljesítem a versenyt. 2019-ben sokat tudtam javítani, huszonhat óra harmincnégy perc alatt értem célba. A következő évre már Horváth Ákos személyében edzővel készültem, közben megnyertem a Spártai Százast és a százas OB harmadik helyét is megcsíptem."

Tavaly az Ub alatt éppen várandós volt a párja, nem mondta senkinek, de akkor azzal a céllal állt rajthoz, hogy huszonhárom óra harminc perc alatt beérjen, ha ez sikerült volna, egyenes ágon kijut a Spartathlonra. De bevallása szerint túlságosan rágörcsölt, elhanyagolta a frissítést, ráadásul kísérő segítsége is csak féltáv után volt. Százhetvenhárom kilométer körül feladták a lábai, nem tudott talpra állni.

A teljes interjút elolvashatják a Csupasporton, ahol láthatnak egy videót a leghíresebb brazil extrém sportolóról, aki egy felhőkarcoló tetejéről kilövette magát, és böngészhetnek szokásos blogszemlénkben is.

2021.07.23 13:33:23

Egyéb egyéni KREBS ANDRÁS

Magyarország legelegánsabb szabadtéri rendezvénye idén is óriási közönségsikert aratott.

2021.07.20 16:02:24

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A divat és a sportolás összeegyeztethető? De még mennyire, hogy igen. (x)

2021.07.19 14:41:57

Egyéb egyéni BABJÁK BENCE

Az 1972-es olimpia a német sportsikerek helyett a mai napig a terrorizmust szimbolizálja.

2021.07.18 10:36:36

Egyéb egyéni MOHAY GÁBOR

Időutazás a Győri Nemzeti Színház igazgatójával a családi futballörökségtől a Puskás-musicalig.

2021.07.17 21:14:25

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A Pitralon volt szinte az egyetlen borotválkozás utáni szer, én pedig nem lettem nagy úszó – fogalmazok nagyképűen. De otthonra leltem az uszodában, amiért nem lehetek elég hálás az apámnak.