MTI
M. B.
2023.09.29 14:00 Frissítve: 2023.09.29 14:05

Combat Games: magyar kendós is lesz Rijádban

Újabb kvótás versenyzőt jelentett be a Nemzeti Versenysportszövetség (NVESZ) az október végi Küzdősportok Világjátékára (Combat Games), amelyen Komjáti Tamás kendós is részt vehet Rijádban.  

„Tizenhat fős mezőny indul kendóban. Kiváló képességű versenyzők között lesz lehetőségem bizonyítani, így természetesen az éremszerzés a cél, de ne feledjük, már önmagában jutalomjáték az, hogy a Küzdősportok Világjátékán ott lehetek” – mondta Komjáti Tamás, a sportág egyetlen magyar versenyzője az NVESZ-nek.
    
A küzdelmek mellett bemutatókra is sor kerül, ahol Mihalik Hunor iaido gyakorlatot ad elő. „Ez egy katagyakorlat. A szamuráj kultúrában az iaido a kardkirántás művészete. Erre épül a bemutató is” – fogalmazott Mihalik, aki a Magyar Kendó-, Iaidó- és Jodószövetség főtitkára, emellett az NVESZ elnökségi tagja. A magyar színeket továbbá Bárány Tibor képviseli bíróként a játékokon.   

Az NVESZ eddig kendós, grapplinges, jiu-jitsus, szkanderos, szumós és muaythaios magyar résztvevőt jelentett be az október 20. és 30. között sorra kerülő sporteseményre.

2023.12.10 13:51:20

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A háromszoros világbajnok egy teljes napját végigkísérte a CSC legújabb epizódja.

2023.12.10 12:44:36

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Edzői hitvallása: egy trénernek meg kell tanulnia azonos hullámhosszon lenni a tanítványával.

2023.12.08 13:36:25

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A szertornában a gerendát kedvelte, úszóként a váltót – ma is inspirálja a sport közösségteremtő ereje.

2023.12.06 17:14:08

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A játszótér köré húzott futópályán szuszogva-lihegve araszoló kocasportoló is legfeljebb csak érti, mintsem a tulajdon bőrén érzi, mennyi lemondásból és nevetséges kompromisszumból áll össze egy olimpiai részvétel kiharcolása – főleg a saját mindennapi kínszenvedéseivel összehasonlítva. És akkor még csak egyetlen olimpiai szereplésről beszéltünk, nem a nyolcadikról. Merthogy a tőrvívó Mohamed Aida történetesen erre készül, a nyolcadik ötkarikás részvételre.