Birkózás: díjakat és ajándékokat adtak át Nyíregyházán

MTI/K. B.MTI/K. B.
Vágólapra másolva!
2021.10.12. 13:24
null
Komáromi Tibor beszédet tartott Nyíregyházán (Fotó: Sipeki Péter)
Elismeréseket, díjakat és ajándékokat vettek át a helyi birkózósport vezetői, támogatói és sportolói a Magyar Birkózószövetség megalakulásának századik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen kedden Nyíregyházán – írja az MTI.

 

A városházán tartott eseményen Komáromi Tibor háromszoros világbajnok, olimpiai ezüstérmes birkózó felidézte, a sportág 1921-ben vált le az atlétikai szövetségről és alakította meg saját, független szövetségét, az azóta eltelt időszakban pedig húsz olimpiai bajnoki címet nyert.

A magyar birkózás 2021-es éve szerencsés volt, a tokiói olimpián egy arany- és egy ezüstérmet, valamint két ötödik helyet szerzett, néhány nappal ezelőtt pedig a világbajnokságon Szőke Alex révén ismét ezüst, illetve négy ötödik helyezés született – emlékeztetett a szövetség korábbi szakmai alelnöke.

Hozzátette, amennyire szerencsétlen volt a világban a koronavírus-helyzet, annyira volt ez az időszak a birkózás sportágának nagyon sikeres éve.

„A sportág megmutatta, hogy van erő benne, de csak addig létezik, amíg vannak olyan elkötelezett emberek, akik összeterelik a gyerekeket, beszélnek a szülőkkel és lecsábítják őket edzésre” – utalt Komáromi Tibor Pocsai Istvánra, az alapításának tizedik jubileumát ünneplő Nyírsport SE elnökére.

Komáromi tolmácsolta a szervezet üdvözletét és köszönetét a szülők, a gyerekek, a helyi sportszervezet és a település vezetői felé arra kérve őket, hogy továbbra is támogassák ezt a sportágat.

Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere köszöntőjében arról szólt, a birkózás a jó állóképesség és erőnlét mellett technikai tudást és gyors gondolkodást igényel.

Hozzátette, az idejüket erre áldozó gyerekeknek természetesen fontos a sport és az ezzel együtt járó edzések, versenyek, de ebben a sportban is sokat számít a lexikális tudás, az agynak a gyorsasága.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik