T. M. 2020.10.12 10:02 Frissítve: 2020.10.15 14:01

Bajnokok reggelije: Edzeni és fejlődni mindig lehet – Karakas Hedvig

Főzünk és beszélgetünk. Az utóbbi években a mentális és fizikai felkészülés egyik alappillére lett a megfelelő étrend kiválasztása és betartása. A Nemzeti Sport és a Príma legújabb sorozatában utánajárunk, hogy Magyarország élsportolói milyen táplálkozási szokásokat követnek a versenyszezonban és azon kívül. Ebben a részben világbajnoki bronzérmes cselgáncsozónk, Karakas Hedvig volt a vendégünk.

 

Karakas Hedvig a vegán étrendet is kipróbálta már (Fotó: Tumbász Hédi)

Karakas Hedvig, világbajnoki bronzérmes cselgáncsozónk annak ellenére, hogy az elmúlt hónapokban vegán étrenddel próbálkozott, műsorunkba egy parmezános, mandulás csirkével érkezett.

„Az egész életemet átjárja az, hogy odafigyeljek az étkezésemre, és arra, hogyan tartsam a súlyom. Sokat olvastam a vegán étrendről, és ki akartam próbálni, hogy milyen. Az egyértelműen kiderült, hogy amikor nem ettem húst, sokkal energikusabb voltam, illetve a regenerációm is gyorsabb volt” – osztotta meg tapasztalatait világbajnoki bronzérmes cselgáncsozónk.

Karakas amellett, hogy elárulta, miért nem tartja már teljes mértékben a vegán étrendet, arról is beszélt, mennyire nehéz fejben folyamatosan megtartóztatni önmagát, hiszen egy versenyidőszak előtt nem csak az ételeket, hanem sokszor a folyadékot is meg kell vonnia magától. Cselgáncsozónk azt is elmondta, hogyan reagált a tokiói olimpia elhalasztására.

„Nekem személy szerint nagyon jó dolog volt, hogy kimondták a halasztás tényét, hiszen nagy volt a bizonytalanság. Annak viszont nem örültem, hogy egy évvel eltolták, hiszen én fizikailag úgy éreztem, hogy az idővel ennél jobb nem tudok lenni.”

A Bajnokok reggelije legújabb részéből az is kiderül, Karakas Hedvig milyen tervekkel készül a pályafutása utáni időszakra.


LŐRINCZ TAMÁS CSIRKEMELLE ŐZGERINCFORMÁBAN

Az NSO Tv Youtube-csatornáján új sorozatot indítunk, a Príma üzletlánc alapanyagaival és támogatásával, a Mindmegette.hu internetes portállal együttműködve. Kameráink előtt a legjobb magyar sportolók készítik el kedvenc ételeiket – amelyeket általában ők sem reggelire fogyasztanak el, hiszen jóval tartalmasabbak, laktatóbbak, de bármelyik napszakot választjuk is a megkóstolásukhoz, biztos, hogy nagyon ízletesek!

A Bajnokok reggelije-sorozatunk harmadik részét október 17-én olvashatják lapunkban – vendégünk Lőrincz Tamás, olimpiai ezüstérmes, világbajnok és háromszoros Európa-bajnok magyar birkózó lesz –, és a Képes Sport ízelítője után október 19-én nézhetik meg az NSO Tv-n a Kárpáti Rebeka vezetésével forgatott teljes adást, izgalmas beszélgetéssel, Lőrincz Tamás „főzőleckéjével”.


2020.10.29 23:19:15

Egyéb egyéni N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Iharos Sándor tudta ezt, s erről nem volt képes szólni egész életében. Ezért élt úgy, ahogy élt, saját lelkének sosem megbocsátva, »menekülve«, roncsolva magát, mert ama békesség, amiről az evangélium beszél, nem adatott meg neki.

2020.10.28 19:03:53

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

Interjú az 1956-ban meggyilkolt öttusázó-költő Gérecz Attila monográfusával, Hajnal Gézával.

2020.10.27 19:05:31

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. A derék japánoknak mintha nem lenne szerencséjük a játékokkal: a háromból ez már a második olyan nyári olimpia, amellyel problémáik adódnak.

2020.10.24 20:38:44

Egyéb egyéni LIPICZKY ÁGNES

„A kapa, a kasza, a metszőolló megtette a hatását, a fogásomat nem lehetett csak úgy lebontani."

2020.10.23 23:41:45

Egyéb egyéni THOMAS BACH

ALAPVONAL. A sportolók a kiválóság, a szolidaritás és a béke értékeit képviselik. Ezt a befogadást és a kölcsönös tiszteletet azáltal is kimutatják, hogy politikailag semlegesek a játéktéren és az ünnepségek során.