Bajnokok reggelije: Edzeni és fejlődni mindig lehet – Karakas Hedvig

T. M.T. M.
Vágólapra másolva!
2020.10.12. 10:02
null
Karakas Hedvig a vegán étrendet is kipróbálta már (Fotó: Tumbász Hédi)
Főzünk és beszélgetünk. Az utóbbi években a mentális és fizikai felkészülés egyik alappillére lett a megfelelő étrend kiválasztása és betartása. A Nemzeti Sport és a Príma legújabb sorozatában utánajárunk, hogy Magyarország élsportolói milyen táplálkozási szokásokat követnek a versenyszezonban és azon kívül. Ebben a részben világbajnoki bronzérmes cselgáncsozónk, Karakas Hedvig volt a vendégünk.

Karakas Hedvig, világbajnoki bronzérmes cselgáncsozónk annak ellenére, hogy az elmúlt hónapokban vegán étrenddel próbálkozott, műsorunkba egy parmezános, mandulás csirkével érkezett.

„Az egész életemet átjárja az, hogy odafigyeljek az étkezésemre, és arra, hogyan tartsam a súlyom. Sokat olvastam a vegán étrendről, és ki akartam próbálni, hogy milyen. Az egyértelműen kiderült, hogy amikor nem ettem húst, sokkal energikusabb voltam, illetve a regenerációm is gyorsabb volt” – osztotta meg tapasztalatait világbajnoki bronzérmes cselgáncsozónk.

Karakas amellett, hogy elárulta, miért nem tartja már teljes mértékben a vegán étrendet, arról is beszélt, mennyire nehéz fejben folyamatosan megtartóztatni önmagát, hiszen egy versenyidőszak előtt nem csak az ételeket, hanem sokszor a folyadékot is meg kell vonnia magától. Cselgáncsozónk azt is elmondta, hogyan reagált a tokiói olimpia elhalasztására.

„Nekem személy szerint nagyon jó dolog volt, hogy kimondták a halasztás tényét, hiszen nagy volt a bizonytalanság. Annak viszont nem örültem, hogy egy évvel eltolták, hiszen én fizikailag úgy éreztem, hogy az idővel ennél jobb nem tudok lenni.”

A Bajnokok reggelije legújabb részéből az is kiderül, Karakas Hedvig milyen tervekkel készül a pályafutása utáni időszakra.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik