Asztalitenisz: Pink Márk lett a női válogatott szövetségi kapitánya

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.10.11. 14:46
null
A BL első csoportköréből szeptemberben továbbjutó Budaörsi SC csapata, a kép jobb szélén az akkor még a budaörsieket irányító, ám mostanra női szövetségi kapitánnyá előlépő Pink Márk (Fotó: Budaörsi SC)
Kovacsics Imre, a Magyar Asztalitenisz-szövetség elnöke néhány napja sajtótájékoztatón jelentette be, hogy menesztik a két szövetségi kapitányt, s akkor azt is elárulta, hogy a férfiaknál Lindner Ádám veszi át a csapat irányítását. Mostanra az is eldőlt, hogy a nőknél Pink Márk az új kapitány. 

A szövetség múlt heti sajtótájékoztatóján Kovacsics Imre, a sportág júniusban megválasztott elnöke bejelentette, hogy – szakmai okokra hivatkozva – szerződést bontanak Muskó Péterrel a férfiak és Bátorfi Zoltánnal a nők szövetségi kapitányával. Az már akkor kiderült, hogy Muskó Péter helyét a jövő évi olimpia végéig a korábbi válogatott játékos, a 2002-ben egyesben magyar bajnoki címet szerző Lindner Ádám veszi át, mostanra pedig az is eldőlt, ki lesz a női csapat szakvezetője.

„A női válogatott új szövetségi kapitánya Pink Márk – mondta Kovacsics Imre. – Köszönöm Somlyó Gergelynek, a Budaörsi SC elnökének, hogy a sportág érdekében az élő szerződése ellenére elengedte Pink Márkot, aki így az olimpiai ciklus végéig főállásban irányítja a válogatottat.”

Az új kapitány eddig tehát a több játékost – Póta Georginát, Madarász Dórát és Dari Helgát – is foglalkoztató magyar bajnoki címvédő Budaörsi SC-nél dolgozott, legutóbb szeptemberben, a Bajnokok Ligája első selejtezőköréből továbbjutó csapat sikerében vállalt szerepet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik