WTCC: beszáll a Citroën, Loeb Michelisz ellenfele lesz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.25. 15:02
null
Loeb jövőre a túraautó-világbajnokságban is kipróbálhatja magát (Fotó: Reuters, archív)
A Citroën is beszáll a túraautó-világbajnokságba (WTCC) a 2014-es szezontól – jelezte a cég hivatalos közleményben. A francia autógyártó pilótája a kilencszeres ralivilágbajnok Sébastien Loeb lesz a sorozatban.

 

 

A Citroën már a tavalyi párizsi autókiállításon jelezte részvételi szándékát, kedden pedig versailles-i főhadiszállásán hivatalos sajtótájékoztató keretében számolt be a fejleményekről. A francia autógyártó a következő szezonban beszáll a WTCC-be, egyik pilótája Sébastien Loeb lesz.

„A Citroën már hónapok óta ennek a programnak a véglegesítésén dolgozott. A WTCC-nek több olyan aspektusa van, ami alapvető fontosságú számunkra: állandó médiaközvetítés, alacsony költségekre kötelező szabályok és globális versenynaptár. A sorozatban való részvételünk segíteni fog piacunk kiterjesztésére többek között Kínában, Oroszországban és Dél-Amerikában” – nyilatkozta Frédéric Banzet, a Citroën ügyvezetője.

A kilencszeres ralivilágbajnok Loeb lesz a Citroën egyik WTCC-pilótája. A francia ebben az idényben csak néhány futamon indul a WRC-ben, és versenyez a FIA GT-ben is.

„Olyan ez, mint egy álom, új fejezetet írunk a történelemkönyvbe. Alig várom, hogy beülhessek az autóba és tesztelhessek. Nem arra számítok, hogy egyből nyerni fogok, de bizakodom, hogy egy napon eljutok odáig is” – mondta Sébastien Loeb.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik