B. Ö. B. 2021.03.03 17:32 Frissítve: 2021.03.03 17:39

Formula E: üzent a Rijádban nagyot bukó versenyző

Sérülések nélkül megúszta Alex Lynn a Formula E rijádi idénynyitójának második futamán elszenvedett hatalmas balesetét. A Mahindra brit versenyző a közösségi médiában beszélt az ütközésről és az állapotáról néhány nappal a verseny után.

Alex Lynn nem kis balesetet úszott meg Rijádban (Fotó: Twitter)

 

A tervezettnél kicsivel hamarabb, piros zászlóval ért véget Rijádban a második verseny. Bár a közvetítésben először azt láthattuk, hogy Sébastien Buemi, Mitch Evans és Maximilian Günther keveredett balesetbe, később kiderült, Alex Lynn is részese volt az ütközésnek. A brit versenyző ütközése ráadásul jóval látványosabb volt, mint a többieké, és a verseny után kórházban is járt, hogy megvizsgálják, nem szenvedett-e valamilyen sérülést.

 

Szerencsére kiderült, hogy – többek között a glóriának köszönhetően – Lynnt legfeljebb egy-két horzsolás és apróbb zúzódás emlékeztetheti a napokban az egyébként igen nagy balesetére. Jelenleg teljesen jól érzi magát, és már a következő, római versenyre koncentrál.

„Nyugodtan kijelenthettem, hogy ez kissé drámaibb befejezése volt a versenynek, mint amit szerettem volna – üzent Lynn az Instagram-oldalán.De először is elmondanám, hogy teljes mértékben jól vagyok, nem szenvedtem semmilyen nagyobb sérülést. Szeretnék hatalmas köszönetet mondani a csapatnak, az FIA-nak és a Formula E-nek, amiért megbizonyosodtak arról, hogy az autók, amiket vezetünk, rendkívül biztonságosak.”

„A második dolog, amiért szeretnék köszönetet mondani, azok az üzenetek, amelyeket kaptam. Nagyon jólesik néhány dolog, amit írtatok, és nagyon értékelem őket. Mostantól arról szólnak a napjaim, hogy felkészüljek a római versenyre, amely néhány hét múlva lesz. Szeretnénk gyorsan kihozni a lehető legtöbbet a Mahindra autójából, és már várjuk, hogy újra vezethessük” – tette hozzá a brit versenyző.

A Formula E idénye Rómában folytatódik április 10-én.

2021.01.18 15:18:10

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

2021.01.13 22:47:31

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA (Szaúd-Arábia)

Exkluzív interjú Khalid bin Szultan al-Fejszal al-Szaud herceggel, a szaúdi motorsport szövetség elnökével.

2021.01.02 08:46:27

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

Milyen egy homokvihar? És eltévedni benne? Kulisszatitkok a 15. rajtjára készülő versenyzőtől.

2020.12.21 12:47:52

Egyéb autó-motor BÖRZÖLI BERNADETT

A magyaroknak kevesebb babér termett a WTCR-ben, Da Costa tarolt az FE-ben – ez történt idén a nemzetközi autósportban!

2020.12.26 15:35:52

Egyéb autó-motor BÖRZÖLI BERNADETT

„Míg a WTCR és az ETRC is izgalmas versenyeket hozott, a lelátók üresen áztak az őszi esőben...”