Flat track: sikeresen mutatkozott be a szakág Debrecenben

B. N.B. N.
Vágólapra másolva!
2021.09.18. 19:32
null
Illusztráció: AFP
Címkék
Egy új motoros szakág, a flat track debreceni debütálására mintegy kétezer szurkoló volt kíváncsi szombaton délután, a Perényi Pál Salakmotor Stadionban.

A világbajnoki finálé második fordulóján kilenc ország – Franciaország, Csehország, Ausztria, Németország, Nagy-Britannia, Finnország, Olaszország, Spanyolország és Magyarország – 21 pilótája mérte össze erejét. A viadalra nem érkezett meg a német Hannes Köhn, aki így 2000 eurós pénzbírságra számíthat a nemzetközi szövetségtől. Ott volt viszont a depóban az ecuadori születésű Mariuxi Taranto, ám a csinos hölgy nem ülhetett motorra, mivel a közelmúltban agyrázkódást szenvedett egy csehországi viadalon, így orvosi tanácsra kihagyta a debreceni derbit.

A rendező jogán Magyarország indíthatott egy szabad kártyás versenyzőt, aki a SpeedWolf Debrecen salakmotorosa, Magosi Norbert volt. A háromszoros magyar bajnok vaspapucsos életében először indult flat track versenyen, s igencsak nagy küzdelemben volt a pontokért. A futamonként hét versenyzőt felvonultató alapszakaszban a magyar pilóta négyszer állt starthoz, s egy hatodik hely mellett háromszor hetedikként ért célba. Magosinak a 12. etapban még volt esélye a reményfutamba kerüléshez, amihez a brit Tim Greiget kellett volna legyőznie. A magyar motoros hiába szorongatta hat körön át a riválisát, megelőzni nem tudta, így véget ért számára a küzdelem.

Kezdetben még óvatoskodtak a versenyzők, ám a verseny előrehaladtával egyre izgalmasabb futamokat vívtak egymással, ami nagyon tetszett a publikumnak. A hajdúsági közönség szinte egy emberként szorított Yasmin Poppenreiternek, aki egyedül képviselte a hölgyeket ezen a megmérettetésen. Az osztrák induló futamgyőzelmét követően többen állva tapsoltak a lelátón, s azt is kitörő örömmel fogadták, hogy bejutott a döntőbe, ahol aztán a 11. helyen zárt.

A 10 körös finálé előtt a világbajnoki címvédő finnt, Lasse Kurvinent és két olaszt, Kevin Corradettit, illetve Daniele Moschinit tartották a legnagyobb esélyesnek. Az első startot követően Moschini bukott, ezért újra kellett indítani az etapot. Második nekifutásra Kurvinen az élre állt, s Corradetti hiába üldözte, nem változott a sorrend tíz körön át, így a finn az első, diedenbergeni fordulót követően Debrecenben is diadalmaskodott. A dobogó harmadik fokára Moschini állhatott fel. A világbajnoki sorozat október 2-án, a csehországi Pardubicében folytatódik.

Végeredmény: 1. Lasse Kurvinen (finn, KTM), 2. Kevin Corradetti (olasz, Zaeta) 3. Daniele Moschini (olasz, KTM), 4. Markus Jell (német, KTM), 5. Jiri Kraus (cseh, Honda), 6. Sébastien Jeanpierre (francia, Kawasaki), 7. Ervin Krajcovic (cseh, KTM), 8. Bailo Pelegrin Gerard (spanyol, Husqvarna), 9. Hanson Schruf (osztrák, KTM), 10. Ondrej Svedik (cseh, Yamaha), 11. Yasmin Poppenreiter (osztrák, KTM), 12. Daniele Tonelli (olasz, KTM)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik