Daytona 500: tömegbalesetetek, 6 órás félbeszakítás és meglepetésgyőzelem

Vágólapra másolva!
2021.02.15. 13:12
null
Látványos balesetekből kettő is akadt a 63. Daytona 500-on (Fotó: Twitter)
Eseménydús versenyt hozott a 63. Daytona 500-as futam még úgy is, hogy a körözés az időjárás és egy hatalmas baleset miatt órákig állt. A győztes végül Michael McDowell lett, aki nevető harmadikként aratta az első diadalát, miután összeütközött előtte az élen álló kettős az utolsó körben.

 

A Daytona 500-zal vette kezdetét a NASCAR 2021-es idénye, ám izgalmakból ezúttal sem volt hiány a magyar idő szerint hétfő reggel véget érő viadalon. A 15. körben máris félbe kellett szakítani a versenyt, ugyanis a pálya közelében villámlásokat jelentettek, és végül közel hat óráig nem engedték a mezőnyt újra a pályára.

A hosszú szünetet nemcsak az időjárás, hanem a közvetlenül a félbeszakítás előtt történt hatalmas baleset is indokolttá tette, melyben 16 autó – vagyis a mezőny majdnem fele – volt érintett, és több versenyző számára is véget ért a futam. A tömegbaleset elindítója Aric Almirola volt, akit Christopher Bell lökött meg, ám szerencsére senki sem sérült meg az ütközések során.


A mezőny sajnos nem úszta meg újabb balesetet nélkül, és a futam legvégén egy talán az előzőnél is látványosabb esettel ért véget a körözés. A második helyen autózó Brad Keselowski ugyanis hátulról nekiment az élen álló csapattársának, Joey Loganónak, amiből egy újabb, hatalmas baleset kerekedett.

A versenyt végül az addig mögöttük autózó Michael McDowell nyerte meg, aki egyébként szinte esélytelenként vágott neki a viadalnak, és mindössze egy körben (az utolsóban) állt az élen. McDowell az első győzelmét aratta NASCAR-os futamon, pedig 14 éve versenyez a sorozatban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik