Sport témakörben várják a fiatalok munkáit az Alkoss szabadon pályázatra

K-SZ. B.K-SZ. B.
Vágólapra másolva!
2024.03.12. 20:00
Lisztes Krisztián, Sávolt Karolina és Dombi Rudolf (Fotó: Szabó Miklós)
Címkék
Három korcsoportban, minden bizonnyal több ezer magyar fiatal művét bírálja el a szakmai és civil zsűri.

Harmadszor is meghirdetik az Alkoss szabadon pályázatot fiatal magyar művészeknek. A gyerekek három korcsoportban (8-11 éves, 12-15 és 15-20) adhatnak be festményeket és rajzokat a fődíj pedig egy két főre szóló utazás Rómába, de koncertjegyeket, Sziget-belépőt is nyerhetnek a résztvevők.  

A téma legutóbb az álomutazás volt, ezúttal a sportból meríthetnek ihletet a fiatalok. Kedvenc csapat, sportág, legemlékezetesebb sportélmény vagy példakép sportoló egyaránt lehet az alkotások témája, amelyeket szakmai és civil zsűri véleménye alapján rangsorolnak. A zsűriben ott van például Magyarország egyik legfiatalabb, de már most nemzetközi hírnevű festőművésze, a mindössze 13 éves Sávolt Karolina, akinek képeit Európa-szerte csodálják a műkedvelők.  

Sávolt Karolina, a zsűri legfiatalabb tagja (Fotó: Szabó Miklós)

A sajtótájékoztatónak a pályázat témájához illő helyszín adott otthont, a Magyar Olimpiai és Sportmúzeumban fogadták az érdeklődőket. Horváth Norbert, az Alkoss Szabadon Alapítvány vezetője elmondta, a labdarúgó Európa-bajnokság, az olimpia és paralimpia évében kézenfekvő, hogy sport tematikájú alkotások létrehozására bíztatják a gyerekeket, reményei szerint több ezer pályázatot kell majd elbírálniuk. A nyerteseket május 11-én, a Budapest Parkban hirdetik ki, a telt házas Dzsúdló koncert előtt. Csatlakozott a kezdeményezéshez a kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, Vári Attila vezette Civilút alapítvány, amely kiemelt figyelmet fordít a fogyatékkal élők segítésére, és a pályázat nagyköveteként buzdítja alkotásra a fiatalokat Varga Katalin paralimpiai bronzérmes kajakozó, Lisztes Krisztián, korábbi 49-szeres magyar válogatott labdarúgó és Dombi Rudolf, olimpiai bajnok kajakozó is.  

Az eredményhirdetés után jótékonysági aukción árulják majd a műveket, a befolyt összegből pedig rászoruló óvodákat támogatnak a szervezők.  

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik