EJ: Gratulálok a magyar csapatnak – Gyulai Miklós

Vágólapra másolva!
2023.06.22. 21:24
null
Fotó: Dömötör Csaba
Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke nagyon boldog volt, hogy együttesünk megnyerte a lengyelországi Európai Játékok keretében rendezett csapat Európa-bajnokság 2. divízióját és feljutott az élvonalba.

 

„Gratulálok a lányoknak és fiúknak. Érzelmileg erősen hat rám ez a szereplés, mert kimondva-kimondatlanul nagy most az elvárás velünk szemben, elsősorban az augusztusi hazai rendezésű világbajnokság miatt, és ezért nem vagyunk könnyű helyzetben” – mondta az MTI-nek az elnök.

Hozzátette: szeretnének a vb-n is jól szerepelni, ez fontos, ugyanakkor a szövetség vezetése, az edzők és a versenyzők hosszabb távon gondolkodnak.

„Szeretnénk, ha a vb kapcsán ránk eső figyelem után a következő három-négy-öt évben is jó eredmények születnének. A mostani Európai Játékokon sok fiatal versenyzőnk ért el szép eredményt, egyéni csúcsot, és ezek még nem biztos, hogy a világ élvonalába tartozó sikerek. Ezeket kell tovább javítani, akár az idei vb-n, akár a jövő évi római Eb-n vagy párizsi olimpián, vagy a 2025-ös tokiói vb-n. A hazai világbajnokság adjon egy olyan lökést, mutasson egy utat, ami alapján a tehetségeink látják, érzik, hogy érdemes tovább dolgozni, fejlődni” – hangsúlyozta Gyulai Miklós.

(MTI)

A Nemzeti Sportot az Európai Játékok helyszíneiről Bobory Balázs, Vincze Szabolcs és Patai Gergely tudósítja.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik