Rapport Richárd nem indul a magyar bajnokságon

P. I.P. I.
Vágólapra másolva!
2011.10.21. 11:05
null
Rapport Richárd nem vesz részt a november 15. és 24. közötti hévízi ob-n
Címkék
Nem indul a november második felében Hévízen megrendezendő sakk országos bajnokságon Rapport Richárd, hazánk legfiatalabb nagymestere. A 15 éves sakkozó nem számított a meghívóra, ezért páros mérkőzést szervezett magának osztrák riválisával – amikor mégis megjött a meghívó, már nem gondolta meg magát.

Miért nem ül asztalhoz a legfiatalabb magyar nagymester november 15. és 24. között Hévízen, a magyar bajnokságon? Nos, megtaláltuk a választ.

„Ricsi meghívót kapott a bajnokságra, a legnagyobb hazai rendezésű versenyre, de sajnos nem tud részt venni rajta" – vázolta Rapport Tamás, Rapport Richárd édesapja.

A gond az, hogy a viadalt szeptemberben akarták megrendezni, amiből november második fele lett. Most októbert írunk, és már kialakult a 15 éves sakkozó versenyprogramja: november 29. és december 6. között páros mérkőzést vív az osztrák Markus Raggerrel, aki 2655-ös Élő-pontjával jóval magasabban jegyzett sakkozó, mint a 2547 Élő-pontos Rapport.

A szövetség álláspontját Szurmai-Palotai Piroska ismertette.

„Hét játékost emelt ki a szövetség Élő-pont alapján, két játékos juthatott be a zalakarosi nyílt magyar bajnokságról, továbbá a húsz év alatti bajnok kapott meghívót – kezdte a szövetség kommunikációs vezetője. – Rapport Richárd jelenleg tizenhatodik a magyar férfi ranglistán. Zalakaroson a tizedik helyen végzett, ezzel a nyolcadik legjobb magyar lett, az ifjúsági bajnokságon nem indult. A szövetség az előbb elmondottak alapján invitálta a játékosokat, majd a lemondások sorrendjében hívta meg a soron következő sakkozót. Rapport Richárdot is meghívta – a bajnokság előtt egy hónappal. Sajnálattal vettük tudomásul, hogy nem vállalja a szereplést."

A lehetőség tehát adva volt Rapport Richárdnak, hogy elinduljon az országos bajnokságon, de mivel nem számítottak rá, szerveztek neki egy páros mérkőzést, amelyből kétségkívül sokat profitálhat. Rapport, valamint édesapja és a menedzsment pedig döntött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik