Úszás: Szepesi és Gyurta is csúccsal folytatta a bajnokságot

NSO/uszovilag.hu NSO/uszovilag.huNSO/uszovilag.hu NSO/uszovilag.hu
Vágólapra másolva!
2009.11.14. 12:32
Címkék
Szepesi Nikolett és Gyurta Dániel szombat délelőtt folytatta a csúcsdöntést a Százhalombattán zajló rövid pályás úszó országos bajnokságon: mindketten saját korábbi országos rekordjukat adták át a múltnak.

A pénteki után a szombati napon is országos csúcsot döntött Szepesi Nikolett, ráadásul ismét délelőtt. A kőbányai versenyző 50 méter háton 27.64 alatt teljesítette a távot, s ezzel saját tavalyi legjobbját (27.76) adta át az enyészetnek.

A 13 éves Szilágyi Liliána – akinek tehetségére újdonsült edzőpartnere, Gyurta Dániel is felhívta a figyelmünket – korosztályos rekorddal jutott be a döntőbe a hetedik helyen (30.34).

Ötven méter férfi pillangón az "első körben" Hős Péteré volt a legjobb eredmény (24.12), őt a korosztályos rekordot is átíró Pulai Bence követte a sorban (24.33). De a délutáni döntőben bizonyára Cseh Laci és Takács Krisztián is pályázik a győzelemre – és az országos csúcsra természetesen, amely most Takácsé (23.89).

Gyurta Dániel 100 méter mellen is átlépett "tavalyi önmagán", ami nem csoda, mivel tavaly ilyenkor még messze nem tartott ennyire elöl a felkészülésben, mint most. A délelőtti 58.93-ont azonban délután valószínűleg még tovább farag. "Csak megmutatom magam" – biccentett a rajt előtt Bodor Richárd, aki csak ebben a számban indul az ob-n, majd úszott egy laza 1:00.47-et; a második helyen Financsek Gábor (1:00.17) került be a döntőbe.

Ötven női mellen Verrasztó Evelyn sétált be kényelmesen, az első helyen a fináléba, Sztankovics Anna pedig korosztályos csúccsal (33.55) lett a harmadik – legalábbis a jegyzőkönyv szerint. „Boszi” edzője, Magyarovits Zoltán felhívta a figyelmünket, hogy Anna pénteken már kétszer is megdöntötte ezt a rekordot a 100 méter résztávjaként (33.07).

Kétszáz női gyorson Kapás Boglárka úszott korosztályos csúcsot (2:00.36), ezzel pedig a második helyet szerezte meg Mutina Ágnes mögött. Ági 2:00.13-at ért el, de úgy, hogy reggel óta rosszul érzi magát, így a délutáni döntőtől is visszalépett.

A férfi 200 pillangón csak két percen belüli eredménnyel lehetett döntőbe kerülni; a leggyorsabban Verrasztó Dávid teljesítette a távot (1:56.35), míg Biczó Bence (Cseh Laci mellett/előtt úszva az előfutamát) új korosztályos csúccsal "hozta a kötelezőt".

Risztov Éva, mivel időeredmény nélkül nevezett, így a legelső időfutamba kapott besorolást 800 méter gyorson, ahol rajta kívül mindössze ketten tempóztak. Vajda Tamás 1:05-ös száz métereket tervezett a tanítványának, Éva ettől egy kicsit elmaradva 8:48-at úszott  

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik