Marihuána után és London előtt: Phelps felszívta magát a folytatásra

Vágólapra másolva!
2009.03.23. 17:01
Michael Phelps, aki egyedülálló módon nyolc aranyérmet szerzett a 2008-as pekingi olimpián, szombaton a kaliforniai edzőközpontban beszélt róla, mennyire örül annak, hogy visszatért az uszodák világába. Elmondta, hogy az elmúlt idők medencén kívüli történései arra késztették, hogy alapos önvizsgálatot tartson, amelynek eredményeként újra tiszta fejjel tud az úszásra koncentrálni.
Phelps „pipázása” után újult erővel tért vissza az úszáshoz
Fotó: Imago (archív)
Phelps „pipázása” után újult erővel tért vissza az úszáshoz
Phelps „pipázása” után újult erővel tért vissza az úszáshoz
Fotó: Imago (archív)
Phelps „pipázása” után újult erővel tért vissza az úszáshoz

Az amerikai úszósztárról a News of the World című brit lap február elején közölt egy képet, amelyen marihuána szívására alkalmas pipát tartott a szájához. A lap ugyan nem állította, hogy kábítószert szívott, ám jelezte: az eszközt általában arra használják.

Az Egyesült Államok sportági szövetsége a történtek nyomán mindenesetre három hónapra felfüggesztette Phelps versenyzési jogát, de jelezte, megítélése szerint nem doppingvétségről van szó. A büntetés májusban fog lejárni.

„Rengeteg embertől kaptam tanácsot Peking után, de igazság szerint egyedül én voltam az, akinek el kellett döntenie, mihez kezdjek: megvan-e még a motivációm az úszás folytatásához” – nyilatkozta Phelps.

„Egyszerűen felkeltem egy vasárnap reggel és megkérdeztem magamtól: mit csinálok, miért vetődött fel egyáltalán, hogy abbahagyjam? Számos célom van még, amit meg szeretnék valósítani, segíteni akarok megváltoztatni magát a sportot, ezért tértem vissza” – tette hozzá.

A marihuánás esettel kapcsolatban elmondta, hogy valami újat akart kipróbálni, és abban az időben még nem igazán tudta, mihez akar kezdeni a jövőjével. Azóta megbánta már akkori botlását. Az eset következtében a büntetésen kívül több szponzora is felbontotta vele a szerződést.

„Nehéz volt a pekingi sorozatterhelés, túl sok hossz volt az izmaimban, ezért szükségem volt egy ki szünetre. Boldog vagyok most, hogy visszatérhettem az uszodába és az edzésekhez” – zárta mondandóját Phelps.

Hogy milyen kísértések fogják ezután is érni, és sikerül-e Londonban felülmúlnia pekingi teljesítményét, az persze a jövő zenéje…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik