Gatlin és ügyvédjei meghallgatást kérnek

K.E. K.E.K.E. K.E.
Vágólapra másolva!
2007.02.16. 13:36
A férfi 100 méteres síkfutás olimpiai- és világbajnoka, az amerikai Justin Gatlin az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynökség (USADA) fegyelmi bizottságának meghallgatását kéri ügyében. A 25 éves atléta tavaly bukott meg a doppingvizsgálaton, pályafutása során már másodszor.
Gatlin másodszor bukott meg
Gatlin másodszor bukott meg
Gatlin másodszor bukott meg
Gatlin másodszor bukott meg
A 2006 augusztusa óta eltelt időszakban a védelem azokat az adatokat gyűjthette, amelyekkel hitelt érdemlően bizonyítják Gatlin ártatlanságát, így az elsőre nyolcéves eltiltását jócskán lecsökkenthetik.

„Justin tudatosan soha nem élt a doppingszerek nyújtotta lehetőségekkel - mondta az atléta egyik ügyvédje, John Collins. - Ennek hangsúlyozása lesz a következő lépésünk az ügyben. Külön kiemelve, hogy védencem minden együttműködést megadott a biztosságnak és mindig kiállt a sport doppingmentességért.”

Bár a tárgyalás időpontja még mindig nem végleges, arra valószínűleg három hónapon belül sort kerítenek.

„Amikor Justin Gatlin elfogadta a dopping-vizsgálat eredményét – mondta az USADA ügyvezető igazgatója, Travis Tygart -, amellyel egyben beismerte bűnösségét, született egy megállapodás közöttünk, amelyben az ő választása volt a nyolcéves eltiltás.”

A védőügyvédek 2006 augusztusa óta gyűjtik Gatlin ártatlanságának bizonyítékait.

Az amerikai sprinterről 2001-ben bebizonyosodott, hogy a tiltó listán szereplő amfetamin egy gyerekkora óta szedett gyógyszerrel került a szervezetébe.

Gatlin első lebukásakor kétéves eltiltást kapott, de egy év múlva felmentették és újra versenyezhetett. Tavalyi ismételt lebukása kapcsán törölték júniusi, amerikai bajnokságban elért eredményeit. A pletykák szerint két amerikai futball (NFL) csapatnál is felmerült szerződtetése, de erre végül nem került sor.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik