AutoGP: Kiss Pál Tamás folytatta pontszerző „akcióját”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.01. 18:55
null
Kiss Pál Tamás mindkét doningtoni futamon pontot szerzett
Kiss Pál Tamás számára balszerencsésen indult az AutoGP doningtoni második futama. A magyar pilóta egy rossz rajt és egy túl agresszív csapattárs miatt az első kör végére a 2.-ról a 9. helyre csúszott vissza. Tamás ezt követően hamar túllendült a rossz kezdésen, és nagyot küzdve a 8. helyen hozta célba autóját, amivel megőrizte százszázalékos pontszerző mérlegét az AutoGP-ben.

Ennek Tamás csapata, az Ibiza Racing Team örült a legjobban, hiszen nagyrészt ezeknek a pontoknak is köszönhetően az olasz alakulat feljött a csapatpontverseny 2. helyére, megelőzve az Euronova Racinget. A magyar pilóta két versenyhétvége alatt eddig 23 pontot tett hozzá az Ibiza Racing Team összterméséhez, ezen a versenyen pedig kilencet. Jelenleg pontosan ennyivel, kilenc ponttal előzi meg az olasz egylet a tabella 3. helyén álló Euronovát, így nem is lehet kérdés, hogy Tamás is komolyan előrelendítette a csapat ügyét. Mindezt úgy, hogy nem volt épp szerencséje ezen a versenyen, hiszen nem csak az első körben vesztett sokat, de később csapata bokszban elkövetett hibája folytán, vagyis önhibáján kívül is rengeteg időt és értékes pozíciókat veszített.

Amilyen jól jött ki a csapat a doningtoni pontosztásból, olyan balszerencsésen alakultak a dolgok Tamás számára az egyéni pontversenyben. Miközben a magyar kiválóságot csak a rajt utáni tülekedés fosztotta meg egy dobogós eredmény lehetőségétől, addig legfőbb riválisai komoly pontmennyiséget szakítottak le a doningtoni „fáról". Így fordulhatott elő, hogy Tamás az 5.-ról átmenetileg visszacsúszott a bajnoki tabella 6. helyére. Igaz, hátránya csupán 5 pont Kevin Giovesivel szemben, így a brnói záró fordulón elvileg még bármi megtörténhet. Persze csak akkor, ha ott lesz Tamás a mezőnyben, ami egyelőre nem tekinthető biztosnak.

„Eléggé csalódott vagyok, mert sokkal többet vártam ettől a versenytől. A rajtnál sajnos hibáztam, túlpörögtek a kerekeim, de így is el tudtam fordulni a 3. helyen. Utána viszont a saját csapattársam leterelt a pályáról, egy szerintem teljesen sportszerűtlen manőverrel, így visszacsúsztam a 9. helyre. A következő körben Ghirellit megelőztem a sikánban, majd La Rocca mellett is sikerült elmennem egy jól sikerült manőverrel, így lényegében egyből mentettem a menthetőt, és sikerült több pozíciót is visszanyernem. A tempóm sem volt rossz a többiekhez képest, de aztán a bokszkiállásnál annyi időt veszítettem, hogy gyakorlatilag akkor is keresztet vethettem volna a versenyemre, ha addig az 1. helyen állok. Visszaestem 8.-nak, és onnantól már esélyesem sem volt javítani, mivel már csak kevés kör volt hátra a versenyből" – foglalta össze a 21 körös futam történéseit a miskolci pilóta.

„Nem dőlt össze a világ, és örülök, hogy megint sikerült pontokat szereznem, amivel a csapatpontverseny 2. helyére segítettem a csapatot, de őszintén szólva már bosszantanak ezek az apróságokon elúszó lehetőségek. Sajnos hiába jó a tempónk, jó rajt és jó bokszkiállás nélkül esélyünk sincs harcba szállni a dobogós pozíciókért, mert nagyon szoros a mezőny, itt nincs helye a legapróbb hibának sem. Elkeserít, hogy így ért véget számunkra ez a verseny, mert úgy érzem, az eredmények nem tükrözik vissza a bennem és az autóban rejlő potenciált, és ez versenyzőként mindig lehangoló érzéssel tölt el. Próbálom elfelejteni ezt a hétvégét, és a következő versenyen lehetőleg még erősebben, még több tapasztalattal felvértezve visszatérni" – tekintett előre Kiss Pál Tamás.

Az AutoGP idei záró fordulóját október 5–6-án rendezik, a csehországi Brnóban. Remélhetőleg Tamás ott is lehetőséget kap majd a bizonyításra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik