AutoGP: Kiss Pál a 7., friss gumikon kezd délután

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.01. 13:28
Az Ibiza Racing Team színeiben versenyző Kiss Pál Tamás a 2013-as AutoGP szezon doningtoni versenyhétvégéjének első futamán is megőrizte százszázalékos pontszerző mérlegét, miután rajtpozícióját megtartva a 7. helyen ért célba. A magyar pilóta ráadásul megspórolt egy friss szett gumit a délutáni futamra, amelynek a 2. helyről, egyértelmű dobogós esélyekkel vághat neki.

A csapattal közösen kiötölt taktika alapján a magyar pilóta kopott gumikon vágott neki a délelőtti, első futamnak, és a cél egyértelmű volt – épségben behozni az autót a top8-ban, majd a fordított rajtrácsos második futamon egy jó rajtpozícióból, a korábban megspórolt friss gumikon támadni. A 22 éves miskolci pilóta maximálisan teljesítette a délelőttre kitűzött feladatot, és a 7. helyen hozta célba a csapat 20-as rajtszámú versenygépét, amivel újabb értékes pontokat szerzett az egyéni és a csapatpontversenyben is. Ráadásul, továbbra is minden futamán legalább a 7. helyen végzett, amit rajta kívül senki más nem mondhat el magáról a jelenlegi mezőnyből.

„Összességében elégedett vagyok, mert sikerült teljesítenünk a verseny előtt megfogalmazott célkitűzésünket – kezdte a doningtoni első futam utáni értékelését Kiss Pál Tamás. – A rajtom jól sikerült, de utána beszorultam egy versenyzőtársam mögé, ezért amint lehetett, kiálltam a bokszba, hogy letudjam kötelező kerékcserémet.”

„A tempónk szerintem nem volt rossz, tekintve, hogy az élmezőny java része új gumikon ment, mi viszont kopottakon, mert az újakat a délutáni második futamra tartogattuk. Úgy láttam, rajtunk kívül csak Narain Karthikeyan gondolkodott hasonlóan, így a második futamon elvileg csak mi ketten futunk majd friss gumikon az élmezőnyből. Én a második helyről rajtolok, ő a hetedikről, úgyhogy elég jó helyzetből várjuk a rajtot. Remélem, sikerül dobogón végeznem, mindenképp ez lesz a célom, de tudom, hogy nem lesz egyszerű, mivel a többiek is nagyon gyorsak. Mindent bele fogok adni, kérek mindenkit, hogy szurkoljon” – tette hozzá végül a jelenleg a bajnoki pontverseny 5. helyén álló Kiss Pál Tamás.

Az AutoGP második futama magyar idő szerint 17 óra 10 perckor rajtol el Doningtonban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik