Veszprém-rali: Herczig Norbert győzött, Botka Dávid a második

T. A.T. A.
Vágólapra másolva!
2012.07.14. 18:40
null
Herczig mindent egy lapra tette fel az utolsó szakaszon
Címkék
Herczig Norbert nyerte meg szombaton a Veszprém-ralit, az ötfutamos országos bajnokság harmadik versenyét.

Harc életre-halálra – már megint. Úgy látszik, a rali országos bajnokság idei versenyei mind ugyanazon forgatókönyv szerint zajlanak – bár váltott főszereplőkkel. Eddig minden futam a végletekig kiélezett volt, és csak a legvégén dőlt el, ki nyeri meg a viadalt.

A pécsi futam után a szombaton befejeződött veszprémi futamon is a Herczig Norbert, Igor Bacigal kettős került ki győztesen a csatából – pedig az utolsó gyorsasági szakasz előtt még a Kazár Miklós, Ferencz Ramón kettős vezetett 1.6 másodperccel.

„Az utolsó szakaszon mindent egy lapra tettünk fel, nagyon sokszor lelógott az autó hátulja az útról. Utóbb kiderült, nem is lett volna rá szükség, mert Kazár kolléga defektet kapott. Persze, szerettem volna megnyerni a szakaszt, hiszen pluszpontok járnak érte, de a versenyt még jobban... Hatalmas meccs volt, örülök, hogy mi nyertük meg" – mondta Herczig a célba érkezés után.

A fentiekből kiderül, Kazár az utolsó szakaszon bukta el a győzelemért folytatott csatát, és bár mindent megtett, megpróbált defekttel lejönni a pályáról, végül annyi hátrányt szedett össze, hogy meg kellett elégednie a harmadik hellyel. A második hely így a végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó Botka Dávid ölébe hullt, aki az összetettben is a második helyen áll az előnyét növelő Herczig mögött.

VALVOLINE VESZPRÉM-RALI, AZ OB 3. FUTAMA
Abszolút végeredmény: 1. Herczig Norbert, Igor Bacigal (Skoda Rally Team Hungária, Skoda Fabia S2000) 1:15:33.4, 2. Botka D., Mihalik (Dunlop Rally Team, Mitsubishi Lancer Evo9) 39.2 másodperc hátrány, 3. Kazár, Ferencz (Maximmun Racing, Mitsubsihi Lancer Evo9) 55.4 mp h.
Az ob állása (nem hivatalos): 1. Herczig Norbert, Igor Bacigal 66 pont, 2. Botka D., Mihalik 53, 3. Kazár, Ferencz 46
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik