Karfiolpizza, minden diétázó álma

Vágólapra másolva!
2018.06.01. 12:54
A klasszikus olasz pizzát nem helyettesítheti semmi, de van valami, ami majdnem olyan finom. Ez pedig a karfiolpizza. Talán első olvasatra meglepőnek tűnik, hogy milyen lesz egy pizza liszt nélkül, de kipróbáltuk, és szerintünk nem rossz. Sőt, lelkiismeret-furdalásunk sem volt azután, hogy bevágtunk néhány szeletet.

Hozzávalók:
1 db közepes fej karfiol
2 csomag mozzarella sajt
2 db tojás

oregánó
parmezán
paradicsomszósz
sonka
lilahagyma
paradicsom

Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük, aprítógéppel összevágjuk, majd mikrohullámú sütőbe tesszük 4-5 percre és megpároljuk. Egy tiszta konyharuhába öntjük a karfiolt és kinyomkodjuk belőle a levet (Vigyázat, forró! Nem árt egy kicsit hűlni hagyni). Ha kinyomkodtuk a levét, összekeverjük a két tojással, sóval, oregánóval, reszelt mozzarellával és a parmezánnal. Sütőpapírral kibélelt tepsibe vagy sütőformába szétnyomkodjuk a masszát, és 180 fokon 20 percig sütjük. Amikor kezd pirulni a teteje, kivesszük és elkészítjük a feltétet. Megkenjük paradicsomszósszal, és bármilyen sonkát, zöldségeket tehetünk rá. A tetejét megszórjuk reszelt mozzarellával, és ráhelyezünk néhány szelet paradicsomkarikát.

Miért ajánljuk?
A karfiolpizza beilleszthető a szénhidrátszegény étrendbe. Persze az sem mindegy, milyen feltét kerül rá. Ügyelj arra, hogy a paradicsomszósz ne tartalmazzon cukrot, a sonka sovány, a sajt zsírszegény legyen. Ezt az ételt a gluténérzékenyek is fogyaszthatják, mert nincs benne liszt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik