Az Olimpiakosz is megvert minket

191137 191137191137 191137
Vágólapra másolva!
2013.11.06. 12:11
Címkék
Jorge Jesus vesztes típus. Vesztessé tett minket is. Megint kikaptunk, és megint nagyon fáj, mert olyan, hogy "szép halál" nem létezik. Csak akkor...

forrás: UEFA.comJorge Jesus vesztes típus. Vesztessé tett minket is. Megint kikaptunk, és megint nagyon fáj, mert olyan, hogy "szép halál" nem létezik. Csak akkor menekülhetünk meg az "Év Leglúzerebb BL-csapata" titulustól, ha a Juventus is kiesik. Roberto-Benfica 1-0.forrás: UEFA.comJorge Jesus vesztes típus. Vesztessé tett minket is. Megint kikaptunk, és megint nagyon fáj, mert olyan, hogy "szép halál" nem létezik. Csak akkor menekülhetünk meg az "Év Leglúzerebb BL-csapata" titulustól, ha a Juventus is kiesik. Roberto-Benfica 1-0.

Pozitívumok:

- nem felejtettünk el játszani, még ha ez inkább valami 4-3-3 is volt, mint a szokásos felhozatalok

- az ellenfélnek mindössze két veszélyes próbálkozása volt

- Markovicsban nagy potenciál van

- Gaitán nagyon szépen ver meg egy az egyben bárkit aki FIFA-ban maximum 72-es értékelést kap

- Sílvio végre felépülni látszik, nem is volt ez annyira rossz

- Maticsot egy PL csapat sem fogja elhappolni a nyáron

- Djuricic szépen dolgozta ki a helyzeteket, van benne fantázia

- Ivan Cavaleiro újabb meccset kapott, szívesen nyúlunk az akadémiához

- Roberto nem is akkora hulladék, mint gondoltuk, és állítólag még mindig van részesedésünk a játékjogában

forrás: UEFA.com

Negatívumok:

- kikaptunk, és valószínűleg kiesünk

- az ellenfélnek kettő lövése volt, melyekből az egyik gól lett, a másiknál pedig csak Salinón múlt, hogy nem döfi belénk a végén a kést

- a Markovicsban rejlő nagy potenciál azért csak potenciál, mert hiába kerül ziccerbe, nem lövi be azokat

- Gaitán elfelejtett beadni, tegnapi labdáinál pedig még a Dzsudzsák-Downing-Laczkó trióból tetszőlegesen választott játékos is csak jobbakat tekerne középre

- Sílvio végre felépülni látszik, de azért ezzel nem lesz örök kezdő

- Matics szürke. Nagyon. És csak egy árnyalata van, viszont az ellenfelek így is olvassák.

- Djuricic is kihagyta a helyzeteket, bár neki passzernek kellene lennie, nem végrehajtónak

- Ivan Cavaleiro egyszerűen nem ez a szint. Szívesen látnám őt bolyongani egy Pacos védelem ellen Tonyval szemben, hiszen Salviónál nem lehet rosszabb, de ez a Bajnokok Ligája, ahol neki egy meccsnyerő cserének kellett volna lennie. Persze ez nem az ő hibája.

- Roberto mindig a mi agyunkat bassza fel, akármelyik kapuban is áll. Rohadjon meg.

Hogyan tovább?

Ez így megint El lesz, és idén már egyáltalán nem fogjuk élvezni. Mert már kimaxoltuk a "hulladékok között isteni" kártyát, és többre kellene képesnek lennünk. Négy BL idényből háromszor kiesni a JJ éra alatt nagyon rossz mutató lenne, pláne, ha azt vesszük, hogy nálunk jobb csapatot nem is vertünk meg.

Isten ments, hogy visszasírjam Miccoli ollóját az Anfielden, de valahogy mi pont eggyel a prémium alá vagyunk beárazva, és mintha ez Jesust egyáltalán nem zavarná. Úgy tűnik, hogy remek motivátor, jó szeme van a tehetségekhez, de vesztes típus.

A Benfica hagyományai túl győztesek ahhoz, hogy megtűrjünk magunk között egy vesztest. Ha a szerencse forgandó, akkor ne mutogassunk rá, hanem várjuk meg, amíg mellénk áll. De évek óta nem áll mellénk: ez már nem szerencsétlenség, hanem lúzerség. Ha a Juve nem lenne 4 meccs után három ponttal egy hulla csoportban, akkor azt mondanám, hogy mi vagyunk a BL legnagyobb lúzerei. De a Juve így is tovább fog jutni, úgyhogy ki kell mondanom: mi vagyunk a BL legnagyobb lúzerei.

Brüsszel, jövünk! De minek?

A következő fordulóban Brüsszelben az Anderlechttel játszunk, ahol blogunkat két fő, plusz egy potyautas képviseli. Ünneplős bulinak szántuk a túrát, tévedtünk. Néha velünk is megesik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik