Visszatérni a helyes útra

Vágólapra másolva!
2013.09.15. 16:09
Végre egy olyan eredmény született tegnap este, amivel ha nem is tökéletesen, de elégedettek lehetünk. Bőven van még mit fejlődni a játék minden...

Végre egy olyan eredmény született tegnap este, amivel ha nem is tökéletesen, de elégedettek lehetünk. Bőven van még mit fejlődni a játék minden területén, de a gyengécske Pacos ellen így, a Bl előtt 3 nappal ez most megteszi. Végre egy olyan eredmény született tegnap este, amivel ha nem is tökéletesen, de elégedettek lehetünk. Bőven van még mit fejlődni a játék minden területén, de a gyengécske Pacos ellen így, a Bl előtt 3 nappal ez most megteszi.

Igencsak felejthető meccset láthattunk tegnap este, győzelem ide, Siqueira és Fejsa debütálása oda. Valószínűleg egy pár napon belül el is felejtik az emberek, hogy volt egy ilyen meccs, kivéve persze Garayt, aki még évekig fog rá emlékezni és talán még az unokáinak is mesél róla a karosszékben, hiszen vele aztán nem sűrűn esik meg, hogy duplázik egy meccsen.

Na de kezdjük szépen sorban az elejétől. Egy viszonylag hosszú kihagyás után kerültem vissza a körforgásba, hiszen bő három hónapig egyáltalán nem láttam semmiféle focimeccset. A sors úgy hozta, hogy az Egyesült Államokban tölthettem a nyarat, ott pedig ugye a Soccer nem hozza úgy lázba az embereket, mint azt ahogy itthon már megszoktam. Persze egyes sportcsatornák közvetítenek meccseket ott is, de egyrészt az időeltolódás miatt legtöbbször esélyem sem volt odakerülni (általában melóztam olyankor), másrészt pedig el kellett fogadnom, hogy az amerikai futball, a baseball és az Így Jártam Anyátokkal prioritást élveztek, na de ez már egy másik történet. A lényeg az, hogy sok mindenről lemaradtam, ami a focit és főleg a csapatomat illeti, ezért én talán mindenkinél jobban vártam a tegnapi meccset. Újra látni akartam Maticsot, Cardozót, meg a többieket az új arcokkal együtt.

Az akadozó stream aztán gyorsan elrontotta az örömömet. A DigiSport tavaly elkényeztetett bennünket és bizony könnyű volt megszokni a jót, idén viszont kénytelenek leszünk ismét harcolni a fel-felbukkanó reklámablakokkal, meg a gyenge minőségű, sokszor fél percenként leálló streamekkel. Ez van, de nem panaszkodom, mert emlékszem, hogy pár évvel ezelőtt már annak is örültem, ha láttam a csapatomat évente 2-3 alkalommal.

Épphogy sikerült belőnöm egy aránylag jól működő streamet, már ünnepeltek is a srácok. Lima beadására Cardozo még nem ért oda, de a második hullámban érkező Enzo már igen, aki ki is használta a helyzetet. Gyors gól, szép akció, ezt már szeretem. Vajon lesz belőle több is?

Enzo Pérez

Salviónak meg kell adni, nincs mese

Próbáltam figyelni az újak játékát is, de a folyamatosan leálló stream ezt igen megnehezítette. Amit nagy nehezen ki tudtam szűrni belőle az annyi, hogy Siqueira személyében végre lesz egy jó balhátvédünk, Markovic piszok gyors, azt a hosszú hajút meg, aki beállt Amorim helyett, úgy hívják, hogy Fejsa.

A meccset egyébként gyorsan lerendeztük, Garay gólja után már nem nagyon akartak focizni a srácok, gondolom fejben már mindenki az Anderlecht elleni párharccal foglalkozott. A második félidő elején aztán gyorsan arcon csapott minket a válasz arra a kérdésre, hogy miért nem szabad elbuzizni a meccset. Luisaoék lassan reagáltak egy kiugratásra, de talán ha Artur tudta volna, hogy mit akar csinálni, akkor nem lett volna baj belőle. Artur viszont megtorpant, Ribeirónak pedig így könnyű dolga volt és visszahozta a Pacost a meccsbe egészen pontoson két percre, merthogy ekkor jött Garay második gólja. Pontos és gyönyörű fejes volt, és nagyjából ennyi történt a meccsen.

Ami ezután következett az nem volt más, csak negyven percnyi unalom, amit a Pacos szabálytalankodásai szakítottak meg ötpercenként. Hihetetlen, hogy ők is mennyit változtak tavaly óta. A szimpatikus meglepetéscsapat teljesen eltűnt, helyette lett egy borzalmasan rajtoló, tanácstalan, össze-vissza szabálytalankodó gárda, akiket véleményem szerint Costinha és Maniche sem fog megmenteni idén a kieséstől, már ha addig egyáltalán ott lesznek még a kispadon.

Lazar MarkovicEjnye no, hát becsúszkálunk? Ezért bizony jár az elfenekelés!

Mindent összefoglalva tehát az eredmény elfogadható, viszont a mutatott játék még igencsak távol áll attól, amit tavaly megszoktunk. Én, mint örökös optimista azonban most is azt mondom, hogy lassan, de biztosan csiszolódik ez a gyémánt, és kedden a Bl hangulata, na meg az ott megszerzett győzelem visszaráz majd mindenkit a helyes útra, hiszen a nyárnak és a vakációnak vége, itt most már nincs helye bizonytalankodásnak, kísérletezgetésnek stb. Az elején is kézben kell tartani a dolgokat, különben nem lesz diadal a legvégén.

Idekattintva meg tudod nézni a meccs összefoglalóját

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik