Ancelotti és Hitzfeld is óvatos, de bízik a továbbjutásban

Vágólapra másolva!
2007.03.09. 19:14
A két labdarúgóklub rendkívül sikeres múltja miatt az AC Milan-Bayern München párharc ígérkezik a legérdekesebbnek a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, s a két csapat edzői is nagy izgalmakat várnak. Carlo Ancelotti és Ottmar Hitzfeld is óvatos, de bízik abban, csapata bejut a legjobb négy közé.
Bizakodik a két kiváló edző
Bizakodik a két kiváló edző
Bizakodik a két kiváló edző
Bizakodik a két kiváló edző

„Nagyon érzékenyen kell bánni az esélyek megítélésével, hiszen nehéz ellenféllel találkozunk – kezdte nyilatkozatát a milánói együttes szakmai főnöke, majd hozzátette: - A Bayern számos nehézséget élt meg a téli hónapokban, de edzőt cserélt, s fizikailag az egyik legerősebb csapatot jelenti a mezőnyben. Az viszont mindenképpen jó, hogy más csapatokkal ellentétben az ellenfélnek is lehetőséget ad arra, hogy játszhasson, nem a rombolásra épít. Jó esélyünk van a továbbjutásra, de dolgunkat megnehezíti, hogy Németországban lesz a visszavágó”.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját?

Írja be az itt látható számot!
Carlo Ancelotti arról is beszélt, hogy a Bajnokok Ligájában a szokásosnál is szervezettebb középpályás-játékra törekszik a Milan.

„Lehet, hogy nem játszunk olyan látványosan, mint korábban, de egyértelmű, hogy összefogottabbak vagyunk, jobban összpontosítunk és keveset kockáztatunk” – jegyezte meg a kiváló tréner.

Ancelotti és a Milan harmadszor találkozik a Bayernnel, s a tréner elárulta, a tavalyi sikeres nyolcaddöntő mellett szívesen emlékszik a 2002-2003-as párharcra is, amikor Münchenben 2-1-es vendégsiker született Filippo Inzaghi dupljának köszönhetően.

Az olasz szakember müncheni kollégája, Ottmar Hitzfeld szintén nehéz párharcra számít, de úgy gondolja, csapata rosszabbul is járhatott volna a sorsolásnál.

„A Milan számos kiváló futballista játszik, most nem foglalkozunk azzal, hogy az Allianz Arenában sorra kerülő visszavágón milyen sokat segíthet a közönség, mint a Real elleni találkozó is példázza. Most csak az első mérkőzésre figyelünk, s biztos, hogy hiányzik majd az eltiltását töltő Mark van Bommel” – mondta Hitzfeld.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik