Helyreigazítás – Nagy Zsolt jegyzete

Vágólapra másolva!
2023.03.06. 22:49

„Egyszer minden éra véget ér. A Manchester Cityt és a Liverpoolt is nagyra tartom, mindkét csapat fantasztikus futballt játszik, de hiszem, hogy meg tudjuk törni az egyeduralmukat.”„Egyszer minden éra véget ér. A Manchester Cityt és a Liverpoolt is nagyra tartom, mindkét csapat fantasztikus futballt játszik, de hiszem, hogy meg tudjuk törni az egyeduralmukat.”

Erik ten Hag 2022 májusában, a Manchester United menedzsereként tartott első sajtótájékoztatóján nyilatkozta ezt, és bár a holland edző optimizmusával sok hívet szerzett magának, mostanra azért kiderült, nem eszik olyan forrón a kását. A „vörös ördögök” októberben hat gólt kaptak a városi rivális otthonában, vasárnap hetet az Anfielden, azaz Josep Guardiola és Jürgen Klopp is megmutatta, korai még őrségváltásról beszélni. A Manchester United az Arsenallal egyetemben kétségkívül a Premier League legtöbbet fejlődő csapata az előző idényhez képest, a Bajnokok Ligája-indulás kiharcolása valószínűleg sima lesz, ám ahhoz, hogy újra Európa legjobb klubjai közé emelkedjen, időre van szüksége.

Erik ten Hag novemberben kiválóan érzett rá, hogy el kell engednie Cristiano Ronaldót, de legalább ilyen nehéz döntési helyzettel szembesül, amint véget ér az idény. A Liverpool elleni mérkőzés kihozta csapata gyengeségeit, megmutatta, hogy a védelem a sokat bírált Harry Maguire nélkül is érthetetlen hibák tömegét tudja elkövetni, a középpályán Bruno Fernandes mellé kell valaki, aki szervezi a játékot, a támadósorban pedig hiába futballozik világklasszis formában Marcus Rashford, elférne még egy-két gólerős csatár, hogy ne minden teher az ő vállát nyomja.

Egyszer minden éra véget ér, Erik ten Hagnak talán mégis érdemesebb lenne azzal törődnie, hogy a Manchesteré elkezdődjön. Az angol Ligakupa megnyerése elismerésre méltó tett, és a holland menedzserben minden megvan ahhoz, hogy a Manchester United nagy edzőinek nyomdokaiba lépjen, ám jobban kell hatnia a játékosokra. Motiválni őket, hogy nehéz helyzetben se adják fel, beleavatkozni a mérkőzésbe, hogy ne legyen kínos, kiütéses vereség a vége. A Liverpool vasárnap látványosan helyretette a manchesterieket, ez azonban nem jelenti a világ végét. Sőt, Erik ten Hagnak inkább lehetőség. Lehetőség, hogy megmutassa, milyen fából faragták, hogy felrázza csapatát és tovább meneteljen a trófeák felé.

Hiszen ne feledjük: a United a bajnokság mellett még az FA-kupában és az Európa-ligában is versenyben van, és ha csak az egyikben kiugróan teljesít, már senkit sem érdekel majd a liverpooli pofon. Aztán a tapasztalatokkal felvértezve az ősztől ismét meg lehet próbálni a világ megváltását.

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik