Elképesztő! A Chelsea 5-4-re nyert az MU ellen

Vágólapra másolva!
2012.10.31. 23:26
null
Eden Hazard góljával harcolta ki a hosszabbítást a Chelsea (Fotó: Axction Images)
Címkék
Az angol Ligakupa nyolcaddöntőjében a Chelsea hosszabbításban 5–4-re nyert a Manchester United ellen. A Swansea búcsúztatta a Liverpoolt, miután 3–1-re nyert a címvédő otthonában, a Norwich pedig a Tottenhamet ejtette ki.

A Manchester United vasárnap indulatoktól és bírói hibáktól sem mentes találkozón 3–2-re győzött bajnokin a Chelsea vendégeként. Szerdán a Ligakupában találkozott a két csapat, és bár annyira talán nem volt parázs a találkozó, mint három nappal korábban, a meccs sokáig hasonlóan alakult. Más kérdés, hogy az összeállítás mindkét csapatnál sok helyen változott: a vendégeknél most nem játszott például Robin van Persie és Wayne Rooney, a hazaiaknál pedig Fernando Torres.

Ezúttal is a Manchester United szerezte meg a vezetést az első félidőben, a szünetben most is 2–1-re vezettek a „vörös ördögök", David Luiz szerdán is betalált – igaz ezúttal nem a saját kapujába –, csakúgy mint Javier Hernández és a második félidőben már nagyon úgy tűnt, hogy ismét 3–2-re nyernek a vendégek. Aztán mégse...

Az első félidőben a csapatok egymás hibáiból éltek. A 22. percben Petr Cech meggondolatlanul a tizenhatos előterében helyezkedő Oriol Romeuhoz passzolt, aki mire észbe kapott, már nem volt nála a labda: Anderson lopta el és gurított Ryan Giggshez, aki 14 méterről megszerezte a vezetést a Manchesternek. 0–1

Az első fél óra végén Alexander Büttner buktatta a tizenhatoson belül Victor Mosest, a tizenegyest pedig David Luiz értékesítette, így egyenlített a Chelsea. 1–1

A Manchester United még a szünet előtt ismét megszerezte a vezetést, miután David Luiz eladta a labdát, amely ismét Anderson közreműködésével jutott el az egyedül kilépő és a ziccert gólra is váltó Javier Hernándezhez. 1–2

A második félidőben Gary Cahill szöglet utáni fejesével ugyan ismét egyenlített a Chelsea – Rafael már csak a gólvonalon túlról mentett –, de az 59. percben Nani révén már újra a vendégek vezettek. 2–3. A portugál hat méterről emelt el a kifutó Cech mellett, a gólpasszt ezúttal is – akárcsak az előző két találatnál – Anderson jegyezte.

A Chelsea hívei elsősorban saját csapatukat okolhatták az eredmény miatt, mert hihetetlen védelmi hibákat követtek el a „kékek". Más kérdés, hogy Lee Mason játékvezető ténykedésével sem biztos, hogy maradéktalanul elégedettek voltak a londoniak, mert Juan Mata egyik lövése jól láthatóan Michael Keane nem leszorított kezéről vágódott le.

Más kérdés, hogy Mason sporttárs a rendes játékidő hosszabbításában befújt egy jogos büntetőt a hazaiak javára (Scott Wootton szabálytalankodott Ramiresszel szemben), amit Eden Hazard értékesített, így 3–3-mal zárult a találkozó, jöhetett a ráadás.

A hosszabbítás első félidejében a manchesteri védelem, egész pontosan a korábban a tizenegyest is összehozó Wootton hibázott hatalmasat, amikor Daniel Sturrdige elé fejelt egy előreívelt labdát, a csatár pedig „köszönte szépen" és gólra váltotta a helyzetet. 4–3. A szünet előtt David Luiznak még volt egy veszélyes szabadrúgása, amely a lécről vágódott Lindegaardra, majd ki.

A ráadás második félideje Chelsea helyzetekkel indult, majd Hazard csinált bolondot a MU-védelemből és rúgatott gólt Ramiresszel. Az 5–4-es végeredményt Giggs állította be a meccs harmadik tizenegyeséből. Győzött és továbbjutott a Chelsea!

A Liverpool Pepe Reina sérülése miatt ezúttal is Brad Jonesszal a kapuban állt fel a Swansea ellen. Ami érdekes a történetben, hogy a „vörösök" nem neveztek cserekapust a meccsre, vagyis Gulácsi Péternek ezúttal sem volt esélye a játékra.

A meccs persze nem ezen múlt, a Swansea Chico 34. percben szerzett góljával jutott vezetéshez Liverpoolban, és végül 3–1-gyel búcsúztatta a címvédőt a Ligakupától. A Norwich a Tottenham ellen nyert 2–1-re.

CHELSEA–MANCHESTER UNITED 5–4

ANGOL LIGAKUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Chelsea–Manchester United 5–4 (David Luiz 31. – 11-esből, Cahill 52., E. Hazard 92. –11-esből, Sturridge 97., Ramires 116. ill. Giggs 22. 120. – a másodikat 11-esből, Nani 59., Hernández 43.)
Liverpool–Swansea 1–3 (Suárez 77., ill. Chico 34., Dyer 72., Guzman 90.)
Norwich–Tottenham 2–1 (Vertonghen 84. – öngól, Jackson 87., ill. Bale 66.)
A Ligakupa keddi eredményeit itt olvashatja!
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Leeds–Chelsea
Swansea–Middlesbrough
Norwich–Aston Villa
Bradford–Arsenal
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik