Mancini panasza: nincs elég játékosa

Vágólapra másolva!
2011.09.19. 15:17
null
Manciniékra a Villarreal vár (Fotó: Action Images)
Címkék
A Manchester City labdarúgócsapata kétgólos előnyt leadva csak 2–2-es döntetlent játszott a Fulham vendégeként a Premier League legutóbbi fordulójában. A vendégeket irányító Roberto Mancini arra panaszkodott a bosszantó pontvesztés után, hogy kevés a variációs lehetősége a középpályán.

A City majdnem egy órán át teljes mértékben uralta a Fulham elleni bajnokit, Sergio Agüero duplájával pedig 2–0-ra vezetett. A londoniak azonban Bobby Zamora és Danny Murphy révén egyenlíteni tudtak, és végül otthon tartottak egy pontot, a manchesteriek így búcsút inthettek hibátlan mérlegüknek.

„Jelenleg nincs elég játékosunk, így csak a szélső hátvédeket és a csatárokat tudom rotálni. Két középpályásom van, ugyanis James Milner és Nigel de Jong sérüléssel bajlódik” – mondta Mancini, aki csupán két helyen változtatott kezdőcsapatán a Napoli elleni hétközi BL-mérkőzéshez képest.

„Egy vendégcsapat sem tud Londonban a Fulham ellen hetvenöt százalékos labdabirtoklást felmutatni. Ha erre képes vagy idegenben, mégis csak egy gólt szerzel az első félidőben, az baj. Ugyanez volt a problémánk a Wigan ellen is. Akkor ötven helyzetünk volt az első játékrészben, és csak egyszer találtunk be. Kettő nullás vezetésünk után olyan ez, mint egy vereség, de jó lecke lehet a számunkra – folytatta az olasz szakember, aki szerint nem volt meg bennük a gyilkos ösztön. – Hatvan percig mi domináltunk, de csak két gólt lőttünk. Ezután a Fulhamnek volt tíz-tizenöt jó perce, de egy meccs kilencven percig tart. Angliában minden meccs ilyen. Egy csapat sem áll le kettő nullás hátrányban. Ebben a negyedórában az egész csapatnak jobban kellett volna dolgoznia. Mindenkinek védekeznie kellett volna, de tíz percig csak öt-hat játékos tette ezt meg, ami kevés.”

Mancini 2009 decemberében vette át a Manchester City irányítását, azóta pedig két-két téli, illetve nyári átigazolási szezonban volt lehetősége – az arab milliárdos tulajnak köszönhetően tulajdonképpen kénye-kedvére – kialakítani a csapat keretét. El is költött 210 millió fontot, de a jelek szerint mégsem sikerült megtalálnia a kellő egyensúlyt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik