Ryan Giggs góljával próbára tette Sir Alex Ferguson memóriáját

Vágólapra másolva!
2009.02.09. 10:37
Mindössze egyetlen góllal nyert vasárnap a Manchester United a West Ham United otthonában, ám a Ryan Giggs góljával aratott 1–0-s siker azt jelentette, hogy a vendégek a tabella élére ugrottak. A mérkőzést követően nem véletlenül méltatta Sir Alex Ferguson a walesi teljesítményét, és kijutott a dicséretből a kapus Edwin van der Sarnak is, aki sorozatban 13. mérkőzésén nem kapott gólt, és brit rekordot döntött a kapott gól nélkül a kapuban töltött időt tekintve.
Giggs (balra) jobbja, most volt olyan, mint Ronaldóé
Fotó: Reuters
Giggs (balra) jobbja, most volt olyan, mint Ronaldóé
Giggs (balra) jobbja, most volt olyan, mint Ronaldóé
Fotó: Reuters
Giggs (balra) jobbja, most volt olyan, mint Ronaldóé

Nem a holland volt azonban az egyetlen, aki csúcsot döntött. A meccs egyetlen gólját szerző Ryan Giggs ugyanis szezonbeli első bajnoki gólját érte el – ez talán önmagában még nem rekord, ám nem elképzelhetetlen, hogy soha ennyit nem kellett még várnia idénybeli első bajnoki találatára.

A csúcs maga a gólszerzés ténye, a 62. percben esett találat ugyanis azt jelenti, hogy Giggs ezzel tovább javította rekordját: ő az egyetlen olyan játékos, aki a Premier League 1992-es bevezetése óta mind a 17 szezonban legalább egyszer eredményes volt.

A walesi balszélső Giggs a West Ham elleni mérkőzés 62. percében kapott labdát a bal szélen, két védő kicselezése után betört a tizenhatoson belülre, majd jobbal, laposan a hálóba lőtt.

„Komolyan kutatnom kell az emlékeim között, mikor lőtt Ryan legutóbb jobb lábbal gólt. Ha jól sejtem, úgy tizenkét éve lehetett, talán a Coventry elleni bajnokin – mondta a találkozó után Sir Alex Ferguson. – Ha valaki méltó megtestesítőjét keresi a motivált, elkötelezett játékosnak, annak Giggs igazán kiváló példa lehet. Ma is egészen kivételes teljesítményt nyújtott.”

A skót szakember a holland Edwin van der Sarról is ódákat zengett a lefújást követően, s ez nem is csoda, hiszen a 38 éves veterán kapus sorozatban 13. alkalommal őrizte meg kapuját a bajnoki góltól. Már 1212 perce nem kapott gólt, ami brit rekord.

„Hátsó alakzatunk fantasztikusan koncentrált, remekül és nagyon gyorsan futballozott. Ráadásul olyan kapusunk van, mint Edwin van der Sar, akire külön büszke vagyok. Már mindent elért a labdarúgásban, és még mindig motiváltan lép pályára hétről hétre” – áradozott Sir Alex.

Persze érthető is, hogy a holland kapus motivált, hiszen a németalföldi kapusok góltalansági csúcsát máris ő tartja, igaz ezzel még az első tíz közé sem tudta beverekedni magát a világranglistán.

GIGGS IDÉNYBELI ELSŐ BAJNOKI GÓLJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik