Gera Zoltán kapufát fejelt, az Everton viszont nyert a Fulham ellen

Vágólapra másolva!
2008.11.01. 15:55
Hazai pályán 1–0-s győzelmet aratott az Everton a Fulham ellen az angol labdarúgó-bajnokság élvonalának (Premier League) 11. fordulójában. A mindent eldöntő találatot Louis Saha szerezte nem sokkal a rendes játékidő lejárta előtt. A vendégeknél Gera Zoltán kezdőként 87 perc játéklehetőséget kapott, ez idő alatt pedig egyszer kapufát fejelt.
Saha volt csapatát büntette
Fotó: Imago (archív)
Saha volt csapatát büntette
Saha volt csapatát büntette
Fotó: Imago (archív)
Saha volt csapatát büntette
Bár nem érdemelt vereséget, Louis Saha gólját követően mégis pont nélkül távozott az Everton otthonából a Fulham.

Az első félidőben nem sok említésre méltó esemény történt a pályán. A csapatok küzdöttek rendesen, de inkább brusztolás mintsem látványos támadójáték jellemezte a mérkőzést. Egy-két lehetőség ennek ellenére akadt a szünet előtt.

Marouane Fellaini került e legközelebb a gólszerzéshe. A kiváló adottságú, az olimpián is szerepet kapó belga játékos a tizenhatos előteréből eresztett meg egy sunyi, lapos lövést, a labda azonban csak a kapufán csattant.

A szünet után támadó(bb) szellemben érkeztek a csapatok a pályára. Előbb az 50. percben Tim Cahill fejelt fölé az ötösről, majd hat minutummal később Gera Zoltán volt jóval pontosabb, mégis ugyanolyan eredménytelen, mint az Everton játékosa. A magyar légiós szintén közelről fejelte telibe a kapufát. Mármint a labdával.

A 72. percben ismét Fulham-lövés csattant a kapufán. Ekkor Bobby Zamora kissé suta ballábas lövése pattogott el Tim Howard kapus mellett, a labda azonban ezúttal is kifelé pattant a lécről.

A folytatásban annak örülhettünk, hogy vendégoldalon Gera volt a legaktívabb. Válogatottunk csapatkapitánya előbb fél fordulatból lőtt jócskán mellé, majd újabb fejesét Tim Howard hárította.

Amikor már úgy tűnt, hogy gól nélküli döntetlennel ér véget a találkozó, a csereként beálló Louis Saha egy közeli fejessel megszerezte a vezetést, egyben a három pontot is az Evertonnak. A gól érdekessége, hogy a francia csatár a Fulhamben vált ismert játékossá Angliában. Most tehát egykori csapatát szomorította.

Gerát a 87. percben lecserélték, a Fulham azonban a cserejátékosai segítségével sem tudott egyenlíteni.

PREMIER LEAGUE

11. FORDULÓ
Everton–Fulham 1–0 (Saha 87.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik