Harry Redknapp a kispadon, Emmanuel Adebayor a pályán a rangadón

Vágólapra másolva!
2008.10.29. 18:00
Emmanuel Adebayor szerdán a szurkolók kedvéért, no meg persze a bajnoki cím megszerzéséért szeretné csapatával, az Arsenallal megverni az ősi rivális Tottenham Hotspurt. A másik oldalon Harry Redknappnek nincs könnyű dolga: az Emiratesben kell debütálnia csapata kispadján.
Adebayor gólt szerzett a hétvégén a West Ham ellen
Fotó: Reuters
Adebayor gólt szerzett a hétvégén a West Ham ellen
Adebayor gólt szerzett a hétvégén a West Ham ellen
Fotó: Reuters
Adebayor gólt szerzett a hétvégén a West Ham ellen

Tizenhét mérkőzés óta nyeretlen a Tottenham az Arsenal ellen az angol bajnokságban. Éppen itt lenne tehát az ideje egy Spurs sikernek. Erre azonban kevés az esély. Ok #1: a Tottenham bűnrossz formában kezdte az idényt, mindössze 5 pontot szerzett az első kilenc mérkőzésén, és utolsó helyen áll a bajnokságban. Ok #2: az Emiratesben lesz a mérkőzés.

Emmanuel Adebayor, az Arsenal csatára is mindenképp győzelmet vár csapatától.

„Mi akarunk lenni a bajnokok. Olyan mérkőzés lesz ez, amit mindenképpen meg kell nyernünk. Az ilyen meccseken nem szabad hibákat elkövetni” – mondta Adebayor, aki tisztában van vele, hogy a szurkolók mennyire várják az örök rivális elleni mérkőzést.

„A szurkolók imádják ezeket a mérkőzéseket. Mindent el akarunk követni, hogy boldoggá tegyük őket, és megnyerjük az összecsapást” – tette hozzá a togói, aki könnyen lehet főszereplővé válik a mérkőzésen.

A másik oldalon Harry Redknapp lesz a „fő attrakció”. A Spurs menedzsere a Bolton ellen még a lelátón ült, most azonban már papíron is a saját bőrét viszi vásárra.

„Remek hangulat lesz az Emiratesben. Egy fantasztikus stadionban játszhatunk, egy remek csapat ellen. Az Arsenalnak kitűnő futballistái vannak, nekünk azonban le kell zárnunk a területeket. Beszélhetünk itt a múltról, vagy bármi másról, ezen a meccsen azonban nem szabad területet adni a játékosaiknak” – jelölte meg a követendő taktikát Redknapp.

A két csapat összecsapására szerdán 21 órakor kerül sor.

PREMIER LEAGUE

10. FORDULÓ
Middlesbrough–Manchester City
Bolton Wanderers–Everton
Stoke City–Sunderland
Hull City–Chelsea
Aston Villa–Blackburn Rovers
Fulham–Wigan Athletic
Manchester United–West Ham United
Arsenal–Tottenham Hotspur
Liverpool–Portsmouth
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik