Gera Zoltánnal a csapatban nyert a Fulham az Arsenal ellen

Vágólapra másolva!
2008.08.23. 20:38
Gera Zoltán együttese, a Fulham 1–0-s győzelmet aratott az Arsenal ellen az angol labdarúgó-bajnokság élvonalának (Premier League) 2. fordulójában. A magyar válogatott középpályás végig a pályán volt.
Két londoni csapat találkozott, a hazai nyert
Fotó: Reuters
Két londoni csapat találkozott, a hazai nyert
Két londoni csapat találkozott, a hazai nyert
Fotó: Reuters
Két londoni csapat találkozott, a hazai nyert

Az Arsenal is botlott az új bajnokságban. Az „ágyúsokat” Gera Zoltán csapata, a Fulham verte meg hazai pályán 1–0-ra.

A mindent eldöntő találatot Brede Hangeland szerezte a találkozó huszadik percében.

Pedig a találkozó eleje az Arsenalé volt. Ha nem is játszott nyomasztó fölényben Arsene Wenger együttese, gólhelyzeteket azért néha kialakított.

A 12. percben például Emmanuel Adebayor vette át remekül a labdát a tizenhatos előterében, majd lőtt – nem sokkal a bal kapufa mellé. Alig nyolc perccel később pedig Robin Van Persie próbálkozott közelről. Szintén sikertelenül.

A sok kihagyott helyzet pedig megbosszulta magát. Brede Hangeland egy bal oldali szöglet után bukkant fel váratlanul a kapu előterében, és három méterről a hálóba pöckölte a labdát. Manuel Almunia, az Arsenal kapusa tehetetlen volt a lövésnél, az persze más kérdés, hogy miért nem mozdult ki a labdára?

A Fulhamnek pedig a folytatásban remekül gazdálkodott erejével és tudásával. A hazai csapat pontosan tudta mire képes, nem akarta megreformálni a futballt, csak nyerni akart. És sikerült is neki.

Az Arsenal ment ugyan előre. A próbálkozásokat azonban nem koronázta siker. Arsene Wengernek lesz még dolga bőven, csapata ugyanis kissé fásult benyomást keltett.

Ami Gerát illeti! A magyar légiós a mérkőzés elején remekül mozgott, és nagyszerű átadásokkal vétette észre magát. A második félidőben visszaesett egy keveset a teljesítménye, de így is csapata hasznos tagja volt. Az viszont észrevehető, hogy Gerának még bizonyítania kell a társak előtt, neki ugyanis még nem minden (ígéretes) helyzetben passzolnak a többiek.

PREMIER LEAGUE

2. FORDULÓ
Fulham–Arsenal 1–0 (Hangeland 20.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik