Emmanuel Adebayor meghosszabbította szerződését az Arsenalnál

Vágólapra másolva!
2008.08.19. 03:52
Az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában (Premier League) szereplő Arsenal játékosa, Emmanuel Adebayor meghosszabbította szerződését. A togói csatár 2012-ig írt alá a londoniakhoz.
Adebayor továbbra is marad az Arsenalban
Fotó: Reueters
Adebayor továbbra is marad az Arsenalban
Adebayor továbbra is marad az Arsenalban
Fotó: Reueters
Adebayor továbbra is marad az Arsenalban

Nem sokkal azután, hogy Frank Lampard meghosszabbította szerződését a Chelsea-nél, egy másik londoni klub is „magához láncolta” egyik legnagyobb csillagát.

Lampard az Interben, míg Emmanuel Adebayor az AC Milanban volt már fél lábbal. Legalábbis a nyári átigazolási időszak pletykái szerint. Végül mindketten maradtak Angliában.

Az Arsenal hétfő este erősítette meg, hogy hosszú távú szerződést kötött a csatárral. A kontraktus 2012-ig szól, a csatár pedig 80 ezer fonttal gazdagodik majd hetente. Adebayor fizetése ezzel gyakorlatilag a duplájára nőtt.

„Még három év hátra volt a szerződésemből, most azonban ezt megtoldottuk pár évvel. Nagyon boldog vagyok, hogy továbbra is ennek a családnak a tagja lehetek” – fogalmazott Adebayor.

A 24 éves játékos – aki 2006-ban a Monaco együttesétől érkezett – az elmúlt szezonban harmincszor volt eredményes az Arsenal színeiben. Nem csoda, hogy az AC Milan és az FC Barcelona is meg akarta szerezni.

Nem sikerült.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik