Emmanuel Adebayor szerződést hosszabbított, és Veloso is érkezhet

Vágólapra másolva!
2008.08.07. 12:02
Ahogy már beszámoltunk róla, Emmanuel Adebayor eldöntötte, hogy a jövőben is az Arsenal együttesében futballozik. Nos, az angol Daily Telegraph című lap értesülései szerint a togói csatár négy évvel hosszabbította meg szerződését, eddigi fizetése duplájáért.
Adebayor (balra) biztosan marad Londonban
Fotó: Action Images (archív)
Adebayor (balra) biztosan marad Londonban
Adebayor (balra) biztosan marad Londonban
Fotó: Action Images (archív)
Adebayor (balra) biztosan marad Londonban

A Daily Telegraph értesülései szerint Emmanuel Adebayor négy évvel meghosszabbította szerződését az Arsenal csapatával, eddigi fizetésének dupláját keresi majd, vagyis mintegy heti 80 ezer fontot (kb. 24 millió forint).

Adebayor már a múlt héten úgy nyilatkozott, hogy marad az ágyúsoknál, így nem meglepő, hogy négy évvel meghosszabbította 2010-ben lejáró szerződését.

„Jól érzem itt magam, nagyon jól, szívem az Arsenalért dobog” – fogalmazott a csatár. Annyit azért hozzátehetünk, hogy ehhez a bizonyos szívdobogáshoz alighanem hozzájárult a 40 ezer fontos fizetésemelés is, hiszen korábban azért akart távozni, mert kevesellte gázsiját.

A togói támadót a Milan és a Barcelona is kitartóan kereste, sőt egyes angol lapok már konkrét megállapodásról is beszámoltak a katalán csapattal kapcsolatban. Végül mégsem jött létre az üzlet.

Arsene Wengernek tehát nem kell aggódnia a támadószekció miatt. A francia szakember így az Alekszandr Hleb és Mathieu Flamini távozásával meggyengült középpálya megerősítésére fókuszálhat.

A hírek szerint Arsene Wenger továbbra is tárgyal a portugál Sportingot erősítő Miguel Veloso leigazolásáról, aki a nyári Európa-bajnokságon is szerepelt a portugál válogatott tagjaként. Őt 18 millió font körüli összegért szerződtetheti az Arsenal.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik