Adebayor: „Szerencsés vagyok, a legtöbb szurkoló imád engem”

Vágólapra másolva!
2008.08.04. 13:33
Az Arsenal togói támadója, Emanuel Adebayor sosem a visszafogottságáról és szerénységéről volt híres. Vasárnap győztes gólt szerzett a Real Madrid elleni felkészülési mérkőzésen, majd elmondta, hogy szerencsésnek érzi magát, amiért a szurkolók nagy része szereti őt, és most már ő is megbékélt sorsával, hogy Londonban marad.
Adebayor bátran szembenéz az Arsenal szurkolóival
Fotó: Reuters
Adebayor bátran szembenéz az Arsenal szurkolóival
Adebayor bátran szembenéz az Arsenal szurkolóival
Fotó: Reuters
Adebayor bátran szembenéz az Arsenal szurkolóival

„Nagyon boldog vagyok. Ha jó futballista vagy, sok nagycsapat kereshet, de az Arsenal a világ egyik legnagyobb klubja rengeteg fiatal tehetséggel, akik itt kapják meg a lehetőséget, hogy elindítsák karrierjüket” – kezdte nyilatkozatát Adebayor.

Az afrikai származású támadó a Real Madrid elleni vasárnapi felkészülési mérkőzés után beszélt élményeiről, többek között arról is, hogy néhány drukker kifütyülte, amikor kifutott a gyepre.

„Amikor sok találgatás lát napvilágot, a szurkolók azt hiszik el, amit az újságokban olvasnak. Ennél azonban sokkal fontosabb, hogy élvezzék a játékodat, akkor nem fognak haragudni rád” – fejtette ki véleményét a csatár.

„Néhányan imádni fognak, néhányan utálni, de én szerencsésnek érzem magam, mert az Arsenal rajongóinak nagy része imád engem. Ami a nyáron történt, számomra véget ért” – szögezte le Adebayor.

Mint ismeretes, az átigazolási időszakban a togói hevesen hangoztatta, hogy vagy Thierry Henry fizetéséhez hasonló összeget utalnak a számlájára, vagy távozik az Arsenaltól. Nos, miután sem a Milannal, sem a Barcelonával nem sikerült megegyezni, most már egy új, hosszú távú szerződést kíván aláírni az „ágyúsokkal”, és látványos játékával tovább szeretné szolgálni a publikumot.

„Ki kell futni a pályára, élvezni a futballt, és megmutatni a szurkolóknak azt a szenvedélyt, amely a csapathoz köt téged. Ma azért tarthatok ott, ahol tartok, mert ez a klub megadta nekem az esélyt” – érzékenyült el Adebayor az elmúlt hónapok keménysége után.

EDUARDÓT NAGY OVÁCIÓ FOGADTA

Egy másik londoni támadót, Eduardót hatalmas üdvrivalgás fogadta vasárnap az Emirates Stadionban, amikor a mérkőzés elején kisétált a közönség elé. Mint ismeretes, a brazil származású horvát labdarúgó tavasszal a Birmingham ellen szenvedett súlyos sérülést. „Az elmúlt négy hónapban Brazíliában voltam rehabilitációs kezeléseken, és mindennap hat-hét órát dolgoztam nagyon keményen. Ez számomra rettentő nehéz, mert a futball az életem, és öt, hat, hét vagy akár nyolc hónap játék nélkül borzasztó érzés. S hogy mikor kerülhetek újra százszázalékos állapotba? Nem tudom, talán karácsony előtt…” – mondta Eduardo da Silva.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik