Tovább csatázik a Sporting és az Everton a portugál középpályásért

juniorsport.hu juniorsport.hujuniorsport.hu juniorsport.hu
Vágólapra másolva!
2008.07.31. 12:54
Az Everton menedzserét, David Moyest lenyűgözte a fiatal portugál játékos, Joao Moutinho játéka. A liverpooliak ajánlatot is tettek a futballistáért, amit klubja, a Sporting Lisboa visszautasított. Az Everton vezetői azonban nem adják fel, és újra próbálkoznak.
Joao Moutinho (jobbra) Angliába költözne
Fotó: Imago (archív)
Joao Moutinho (jobbra) Angliába költözne
Joao Moutinho (jobbra) Angliába költözne
Fotó: Imago (archív)
Joao Moutinho (jobbra) Angliába költözne

Joao Moutinho Európa-bajnoki szereplése annyira meggyőzte az Everton menedzserét, David Moyest, hogy azon nyomban a kontinenstorna helyszínére utazott, hogy élőben is megcsodálhassa a portugál futballistát.

A Mersey-partiak akkor tizenötmillió eurót ajánlottak Moutinhóért, ám ez az összeg nem volt elég ahhoz, hogy meggyőzzék a Sporting vezetőit. A portugálok ugyanis érthető módon nem nagyon szeretnék elengedni egyik legjobb játékosukat, de az Everton vezetői nem adják fel: készen állnak arra, hogy újabb ajánlatot tegyenek, s a jól értesültek tizenhét millió euró körüli összegről pletykálnak.

Ez nagyjából megegyezik azzal, amit az Everton Andy Johnsonért kaphat, amennyiben ő valóban Gera Zoltán együtteséhez, a Fulhamhez igazol.

A liverpooliak mellett szól, hogy Moutinho menni akar, ahogyan az egy nemrég adott interjújából is kiderül.

„Mindenki tudja a Sportingnál, hogy mit szeretnék, mivel ezt már többször is közöltem – nyilatkozta a középpályás. – Távozni akarok, és remélem, a két klubnak sikerül majd megegyezni, én pedig Angliában folytathatom a pályafutásomat.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik