Nicolas Anelka elégedetlen a Chelsea-ben ráosztott szereppel

Vágólapra másolva!
2008.05.23. 13:50
Nicolas Anelka elégedetlenségének adott hangot a L’Equipe-nek adott interjújában. Több játéklehetőséget követel, és jövőre már nem akar szélsőt játszani a Chelsea-ben, szeretné, ha saját posztján, a támadósor közepén bizonyíthatna.
Anelka középcsatárként szeretne játszani
Fotó: Action Images
Anelka középcsatárként szeretne játszani
Anelka középcsatárként szeretne játszani
Fotó: Action Images
Anelka középcsatárként szeretne játszani

A Chelsea 2008 januárjában szerződtette Nicolas Anelkát, ám a francia támadó csupán tizennégy meccsen jutott szóhoz a Premier League-ben, az FA-kupában is csak három találkozó jutott neki, míg a Bajnokok Ligájában ötször léphetett pályára.

A csatár sokáig szó nélkül tűrte a mellőzését, ám most már úgy érzi, hogy van olyan régen tagja a csapatnak, hogy több lehetőséget követelhessen magának.

„Mióta ide igazoltam, egyszer sem játszhattam a saját posztomon, ám szó nélkül tettem, amire kértek, mivel új ember voltam a csapatban. Jövőre azonban már nem számítok annak, én is teljes jogú Chelsea-játékos leszek.” – nyilatkozta a játékos a francia L'Equipe-nek.

Nemtetszését fejezte ki a futballista azzal kapcsolatban is, hogy a klub nem tartotta be ígéretét, hiszen amikor a "kékekhez" igazolt januárban, azt mondták neki, hogy 4–4–2-es felállásban fog játszani a csapat, így középcsatárként szerepelhet majd.

„Nem hinném, hogy bizonyítanom kéne középen, jó párost alkothatnánk Drogbával, ám ezt még csak az edzésen sem próbáltuk ki" – jelentette ki.

Nem biztos, hogy a legjobban időzítette a játékos a nyilatkozatát, hiszen alig pár napja a Bajnokok Ligája-döntő negatív hőse lett, miután a hosszabbításban csereként beállva, a tizenegyespárbajban rúgott gyenge büntetőjét kiütötte Van der Sar, és ezzel a Manchester United győzött.

„Száztíz percig a kispadon ültem, majd egy perc bemelegítés után kellett pályára lépnem. Nagyon nehéz ilyen hirtelen felvenni egy BL-döntő ritmusát” – magyarázta bizonyítványát a francia.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik