Németh Krisztián: három meccsen öt gól a Liverpool-tartalékban

Vágólapra másolva!
2007.12.12. 00:45
Harmadik mérkőzésén ötödik gólját szerezte Németh Krisztián. A Liverpool tartalékcsapatának magyar játékosa hétfőn a Middlesbrough ellen talált be.

NÉMETH KRISZTIÁN ÖTÖDIK GÓLJA A LIVERPOOL TARTALÉKCSAPATÁBAN

NÉMETH KRISZTIÁN ÖTÖDIK GÓLJA A LIVERPOOL TARTALÉKCSAPATÁBAN


A Manchester City és az Everton ellen lőtt duplának köszönhetően a Liverpool csatornáján élőben közvetített bajnoki mérkőzés előtt csak Németh Krisztiánnal foglalkozott a stúdióban ülő szakértő és a műsorvezető, és nem véletlenül: az első öt percben a 10-es mezben futballozó magyar játékos két jó helyzetet is kialakított, ezekből azonban nem született gól.

Később szólója végén három védő szerelte szögletre, és a beívelést követően vezetést szereztek a „vörösök”.

A második félidőben – legurított szabadrúgást követően – Németh Krisztián egy csel után 22 méterről jobbal lőtt a jobb alsó sarokba. Ismerős lehet ez azoknak, akik látták (vagy az interneten letöltötték) az Everton elleni első gólját.

A közvetítés végén osztott képernyőn egyszerre mutatták a múlt hétfői és a mostani gólt, de mintha csak ismétlés lett volna: ugyanaz a csel, ugyanaz a lövőmozdulat – és a két kapus is egyformán hiába vetődött.

„Azt hiszem, az eddigi három mérkőzés közül most játszottam a legjobban” – mondta Németh Krisztián, aki ezúttal is a mezőny legjobbja volt.

„Hét éve először vezeti a tartalékbajnoki tabellát a Liverpool, de ez nem nekem köszönhető, hanem a csapatnak, amely ragyogóan futballozik.”

„Persze az én góljaim is kellettek a sikerhez, de ezt nem szabad túlértékelni: egy játékos vagyok a sok közül, nincs más feladatom, teszem a dolgom, ahogy eddig. Igaz, a gólok után növekszik az ember önbizalma, ám eddig is hittem magamban.”

„Zrikáltak a srácok, hogy kissé visszaestem, mert ahhoz szoktak, hogy kettőt rúgok meccsenként, de ez csak vicc, érzem, hogy egyre jobban elfogadnak bennünket, magyarokat.”

A felvetésre, parádés sorozata hatására elérhető-e az első csapat kerete, Németh Krisztián azt felelte: korai ez a kérdés, még nincs 19 éves, van ideje fejlődni, másrészt sok klasszis támadó van a „nagyok” között, szóval itt állandóan bizonyítani kell.

NÉMETH KRISZTIÁN GÓLJA A MANCHESTER CITY ELLEN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik