Drogba szereti a kihívásokat, s lehet, hamarosan távozik a Chelsea-től

Vágólapra másolva!
2007.05.16. 12:41
Didier Drogba jól érzi magát a Chelsea-nél, de mindig új kihívást keres, ezért elképzelhető, hamarosan más országban folytatja labdarúgó-pályafutását. Az elefántcsontparti sztárcsatár arról is beszélt, hogy felemás szezont zárt, lévén saját személyes céljait elérte, csapatával azonban fontos trófeákról maradt le.
Didier Drogba folyamatosan új kihívásokat keres
Didier Drogba folyamatosan új kihívásokat keres
Didier Drogba folyamatosan új kihívásokat keres
Didier Drogba folyamatosan új kihívásokat keres

„Aláírtam új szerződésemet, még mindig a Chelsea-nél vagyok. De már Franciaországban is sikeres voltam, Angliában is sikeres vagyok. Imádom a kihívásokat, s lehet, hogy egy másik országban keresek új feladatokat” – jelentette ki a „kékek” klasszisa, aki 2004-ben az Olympique Marseille-től érkezett.

Drogba a 2006-2007-es szezonban kimagasló teljesítményt nyújtott, 20 találattal a Premier League legeredményesebb játékosa lett. Összesen 59 találkozón lépett pályára, s 32 alkalommal volt eredményes.

„Személy szerint kiváló szezont zárok. A világbajnokság után több mint egy hónapig pihenhettem, így tökéletesen felfrissültem. Szükségem is volt erre. Elértem személyes céljaimat, gólkirály lettem és kivívtam a Premiership tiszteletét” – szögezte le Drogba.

A Chelsea azonban már elmaradt a rendkívül magas várakozásoktól, hiszen két aranyérem után csak második lett az élvonalban. A Bajnokok Ligájától az elődöntőben búcsúzott Jose Mourinho együttese. A Ligakupában azonban a londoniak diadalmaskodtak, s szombaton a bajnok Manchester United ellen az FA-kupát is elhódíthatják.

„Frusztráló szezonunk volt, elbuktuk a Premiershipet és a Bajnokok Ligáját is. Ez valamennyiünket fájdalommal tölt el” – zárta nyilatkozatát a klasszis.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik