Didier Drogba hatmeccses eltiltást kapott az Övrebö-affér miatt

Vágólapra másolva!
2009.06.17. 18:45
Alighogy lefújta a Chelsea–Barcelona (1–1) BL-elődöntő-visszavágó mérkőzést Tom Henning Övrebö játékvezető, már sejteni lehetett, hogy ez a találkozó nem ér véget a hármas sípszóval, ugyanis az angol csapat játékosai éles kirohanást intéztek a norvég bíró ellen. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a Chelsea két játékosa, Didier Drogba és José Bosingwa ellen indított vizsgálatot. Az elefántcsontparti csatárt hat-, a portugál védőt négy meccsre tiltották el, előbbi büntetéséből két-, utóbbiéból egy találkozót két évre felfüggesztettek.
Drogbát többek között ezért a jelenetért büntették meg
Fotó: Action Images (archív)
Drogbát többek között ezért a jelenetért büntették meg
Drogbát többek között ezért a jelenetért büntették meg
Fotó: Action Images (archív)
Drogbát többek között ezért a jelenetért büntették meg

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága hatmeccses eltiltással (igaz, két mérkőzést felfüggesztett) büntette a Chelsea elefántcsonparti csatárát, Didier Drogbát, aki a Barcelona elleni BL-elődöntő visszavágóján inzultálta a norvég Tom Henning Övrebö játékvezetőt.

EZÉRT TILTJÁK EL DROGBÁT



Kérdés, hogy ez az ítélet miként befolyásolja majd a 31 éves csatár londoni jövőjét, ugyanis az angol sajtó már korábban arról írt, hogy súlyos büntetés esetén akár meg is válhat a Chelsea a támadótól. Márpedig az ítélet szerint Drogbára a következő szezonban a BL-csoportmeccsek jelentős részén nem számíthat csapata.

Dorgba mellett csapattársát, a portugál José Bosingwát is megbüntette a fegyelmi testület, amiért a Barcelona továbbjutásával záruló meccs után szándékos csalással vádolta meg a norvég bírót.

Bosingwát négymeccses eltiltással sújtották, de büntetéséből egy találkozót felfüggesztettek.

A Chelsea a két futballista büntetése mellett százezer eurós pénzbírságot is kapott szurkolói és játékosai viselkedése miatt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik