T-Mac a Knicksben szórhatja tovább a pontokat

Vágólapra másolva!
2010.02.19. 01:01
null
McGrady elhagyja Houstont, és a Knicksben pattogtat tovább (Fotó: Reuters, archív)
Lázasan cserélgettek az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) csapatai az átigazolási időszak lezárulta előtt: a legnagyobb csapatot váltó név Tracy McGrady, illetve Antawn Jamison.

A Houston Rockets erőteljes üzletelésbe kezdett: a korábbi gólkirály Tracy McGrady a New York Knickshez távozott – jelentette az AP hírügynökség, a Houston Chronicle és a KRIV televízió a nap legnagyobb NBA-hírét.

A Knicks a Sacramentótól Sergio Rodríguezt is megszerzi, a Rockets pedig a Kingstől Kevin Martint és Hilton Armstrongot, a New York-iaktól Jordan Hillt, Jared Jeffriest és esetleges draftjogokat kap cserébe. Sacramentóba igazol Larry Hughes, Carl Landry és Joey Dorsey az ügylet keretében.

A Knicks elpasszolja Minneapolisba szerb óriását, Darko Milicsicset, míg a másik irányba Brian Cardinal mozog. A New York-iak a háromszoros zsákolóbajnok Nate Robinsontól is megszabadulnak, ő a Boston Celticshez kerül Marcus Landryvel együtt, a Knicks pedig megkapja Eddie House-t, J. R. Giddenst és Bill Walkert – magyarul a fél keret kicserélődött…

A Chicago Bulls elcserélte Tyrus Thomast a Charlotte Bobcatsszel Acie Law-ért és Flip Murrayért, de kötött egy nagyobb volumenű üzletet is: odaadta a Milwaukee-nek John Salmonst Hakim Warrickért és Joe Alexanderért, no meg draftjogokért cserébe. A Bucks visszahozza Royal Iveyt a Philadelphiától és megszerzi Primoz Brezecet, ellenértékként Jodie Meekset és Fernando Elsont adja. A Bulls elsősorban már a nyári piacra hajt a manőverekkel, nagyon valószínű, hogy sztárigazolást tervez.

A Cleveland Cavaliers bajnokesélyes csapata még szerdán újabb kitűnő játékossal, a szezonban átlagban 20.5 pontot szóró Antawn Jamisonnal erősödött. A Cavs évek óta próbálta megszerezni a Washington Wizards kitűnőségét, és most sikerrel járt: igaz, cserébe oda kellett adnia egyik közönségkedvencét, a veterán, egész NBA-karrierjét Clevelandben töltő Zydrunas Ilgauskast.

A Wizards kap egy első körös 2010-es draftjogot, valamint megszerezheti a 2009-es játékoskiválasztón elkelt Emir Preldzicet. A Wizardshoz megy Sebastian Telfair a Clippersből, őt Drew Goodenre cserélték el – Gooden egy hetet sem töltött Washingtonban. Amerikai sajtóértesülések szerint a Cavs egyébként nem Jamisonra hajtott elsősorban, hanem Amare Stoudamire-re, de a Phoenix klasszisát nem tudták megszerezni, így jöhetett a B-terv.

„Egy tárgy kell még nekem nagyon, mielőtt visszavonulok: a bajnoki aranygyűrű. Mindennap ezért fogok dolgozni, végre kaptam egy nagy esélyt" – fogadkozott Jamison Clevelandbe érkezése után.

A Memphis Grizzlies megszerezte a Utah bedobóját, Ronnie Brewert, a Jazz cserébe egy első körös draftjogot kap.

Az összes átigazolást szentesítenie kell még az NBA-nek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik