NHL: hetek óta gólképtelen volt, most duplázott – nyert a Blues

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.04. 06:39
null
Ryan O'Reilly (90) két góllal főszereplő volt (Fotó: nhl.com)
A St. Louis Blues hazai jégen 4–2-re legyőzte a Boston Bruinst az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) magyar idő szerint kedd hajnali mérkőzésén, ezzel összesítésben 2–2-re alakította a Stanley-kupáért zajló nagydöntő állását.

 

A meccs hőse Ryan O'Reilly volt, aki nyolcmeccses góltalansággal várta a finálé negyedik felvonását, eleve csupán három gólja volt az idei playoffban – erre fel ezúttal az ő duplája jelentette a különbséget a két csapat között. Rajta kívül egyedül Red Berenson mondhatja el magáról, hogy Blues-játékosként volt többgólos meccse a Stanley-kupáért zajló nagydöntőben – még 1968-ban.

O'Reilly már az első percben megszerezte a vezetést a hazaiaknak (1–0), és hiába egyenlített Charlie Coyle az első harmad derekán (1–1), egy kipattanóból Vlagyimir Taraszenko gyorsan visszaállította a hazai előnyt (2–1). A második periódusban csak Brandon Carlo talált be (2–2) – ő lett az idei playoff 20. Bruins-gólszerzője –, így a döntés az utolsó játékrészre maradt.

A harmadik harmad derekán emberelőnybe került a Bruins, de nem tudott élni a lehetőséggel – a szombaton 19 lövésből hét gólt kapó hazai kapus, Jordan Binnington 21 védéssel zárta a meccset –, és ezt O'Reilly megbüntette egy kipattanóra jól érkezve (3–2).

A GYŐZTES GÓL


 

A végjátékban Brayden Schenn üres kapus góllal tette biztossá a hazai győzelmet (4–2), egyben azt, hogy a Boston kiváló idegenbeli szériája öt győzelem után megszakad.

A Blues sokat tett története első hazai döntős győzelméért, ezt bizonyítja a bostoni kapus, Tuukka Rask 34 védéses gyűjteménye.

Az immár legalább hat mérkőzésig tartó döntő Bostonban folytatódik magyar idő szerint csütörtökről péntekre virradóra.

NHL
STANLEY-KUPA-DÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
St. Louis Blues–
Boston Bruins 4–2 (2–1, 0–1, 2–0)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik