NBA: négy évre 65 millió dollárért hosszabbított Huerter

MTI/R. P.MTI/R. P.
Vágólapra másolva!
2021.10.19. 13:33
null
Huerter hű de gazdag lett! (Fotó: Getty Images)
Trae Young és John Collins után Kevin Huerterrel is hosszú távra szóló szerződését kötött az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) szereplő Atlanta Hawks.

A további együttműködést négy idényre tervezik a felek, a megállapodás – amely a következő szezontól lép életbe – 65 millió dolláros (20.2 milliárd forint) jövedelmet jelent a 23 éves játékosnak.

A 2018-ban draftolt Huerter húzóemberré nőtte ki magát, így meghatározó része volt abban, hogy csapata az előző idényben döntőig menetelt a Keleti-főcsoportban.

„Nagyon fontos volt, hogy Kevint magunk között tudjuk” – nyilatkozta Travis Schlenk, az Atlanta vezérigazgatója, majd hozzátette: igazán sokoldalú játékosról van szó, akit több poszton is be tudnak vetni, továbbá többféle hadrendbe be tudnak illeszteni.

A 201 centis játékos az elmúlt szezonban 11.9 pontot dobott átlagban 3.5 gólpassza és 3.3 lepattanója mellett, 69 meccsből 49-en kezdett. A legjobb formáját a rájátszásra tartogatta, a konferencia elődöntőjének hetedik mérkőzésén például 27 pontot szerzett a Philadelphia 76ers ellen.

Korábban a szintén 23 éves Trae Young a maximális öt esztendőre írt alá 207 millió dollárért (64.5 milliárd forint) és a 24 éves John Collins is ugyanilyen hosszú időre kötötte magát a csapathoz 125 millió dolláros (38.9 milliárd forint) kontraktus keretében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik