Már nyolcnál jár a Memphis, javított a Minnesota

Vágólapra másolva!
2017.11.27. 08:31
null
Dragicék pillanatok alatt tíz pont fölé növelték a különbséget a Chicago ellen (Fotó: Twitter)
Sorozatban nyolcadik vereségét szenvedte el az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában a Memphis, miután a Brooklyntól is kikapott hazai pályán – nem hibázott viszont a Minnesota és a Miami sem, igaz, utóbbi mindössze hét pontot dobott az első negyedben Chicagóban.

 

Chicago Bulls–Miami Heat 93–100

Mi történt az első és mi a második negyedben? Egészen gyalázatos produkcióval nyitotta a találkozót a Miami, az első negyedet 13–7-re (!) veszítette el, ami a franchise történetének pontokban legszegényebb játékrészét jelenti – persze az a 13-as számból látszik, hogy a Chicago is hasonlóan botrányos teljesítményt nyújtott. A második negyedben azonban óriásit fordult a világ, a floridaiak 38 pontot dobtak, amivel szezoncsúcsot állítottak fel és előnybe kerültek – a 2/19-es első negyed után a másodikban 68.4 százalékkal céloztak, ekkor már szinte minden összejött nekik. Érdekes módon a meccs során négy cserejátékos túldobta a teljes kezdőcsapatot és Erik Spoelstra a hajrában is leültette a Waiters, Whiteside kettőst, nélkülük hozták a győzelmet – a hajrában azért mégis Goran Dragic lépett elő vezérré és 83–81 után az ő pontjaival stabilizálta magát a kissé megingó Heat, de Wayne Ellington és James Johnson is a legjobbkor talált be. A Miami így sorozatban három győzelemmel utazhat el Clevelandbe.

A Bulls volt a gyengébb. A hazaiak számára is pocsékul sikerült az első negyed, de ők utána nem tudtak akkorát javulni, mint a Heat, hiába érkezett náluk is a 24 pontos Grant, vagy a sokoldalúan játszó Portis a cserepadról. A mindössze 37.1 százalékos mezőnymutató nem bizonyult elégnek, ugyan ott maradtak a Miami sarkában és öt perccel a vége előtt még egy labdán belül voltak, de amíg a vendégek itt feljebb tudtak kapcsolni, ők sorozatban hét mezőnykísérletüket dobták mellé és eladtak két labdát, Dragicék pedig pillanatok alatt tíz pont fölé növelték a különbséget. A gárda így sorozatban ötödször kapott ki és következőleg a Phoenixet fogadja.

A Bulls legjobb dobói: Grant 24/9, Holiday 15/9, Valentine 14/12
A Heat legjobb dobói: Dragic 24/12, Ellington 19/15, J. Johnson 15

Minnesota Timberwolves–Phoenix Suns 119–108

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a kezdo5.hu.
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a kezdo5.hu.

Most jár a taps Townsnak. A Heat elleni vereség után kritizálta játékosát Tom Thibodeau azért, mert passzív volt és nem mozgott labda nélkül, ezúttal viszont megdicsérte a találkozót követően: a center 32 pontos, 12 lepattanós dupla duplát gyártott, rengeteget vállalt, nagyon aktív volt támadásban. Ő állt az élére az egyébként jól játszó minnesotai kezdőnek, amelyben mindenki remekelt, még a Jeff Teague helyén játszó Tyus Jones is extrát hozott hét labdaszerzésével és két blokkjával – a gondot a cseresor jelentette, Crawfordék nem nagyon tudták megtartani az előnyt. Emiatt nem volt nagy a különbség, de a harmadik negyedben azért elléptek a hazaiak és onnantól már kézben tartották a találkozót, így bár a kezdőötösnek 36–41 percet kellett pályán töltenie, de legalább hozták a hazai kötelezőt.

Booker nélkül sem volt elveszett a Suns. Lábujjsérülés miatt hiányzott a vendégek legjobb pontszerzője, de nem emiatt kapott ki az együttes, a periméteren fel tudott lépni a padról 26 pontos karriercsúccsal beszálló Mike James, ráadásul Troy Daniels is hozzátette a magáét csereként. A gond inkább a festékben volt, ahol Townsszal nem tudtak mit kezdeni, 66–50-re kaptak ki erről a területről, engedtek 19 támadópattanót és 32–12-re maradtak alul a második esélyből szerzett pontokat tekintve, ezt nem tudták mivel ellensúlyozni – nem játszottak rosszul, volt tartásuk, de ennyivel most jobb volt a Wolves.

A Timberwolves legjobb dobói:
Towns 32/6, Butler 25, Wiggins 21/12
A Suns legjobb dobói: James 26/9, Warren 18, Daniels 13/9

Memphis Grizzlies–Brooklyn Nets 88–98

Így kezdődik a tankolás? A meglepően jó szezonrajt után megsérült Mike Conley és ez megborította a Memphist, az együttes már sorozatban nyolcadik vereségét könyvelhette el és a hajnali meccs alapján feltehetjük a kérdést, hogy Dave Fizdale elkezdett-e tankolni. A szoros első félidő után a harmadik negyedben tíz pont feletti hátrányt szedett össze a gárda, majd a cseresor ennek nagy részét eltüntette és a tréner nem küldte vissza a 18 pontos, igaz, elég sokat hibázó Marc Gasolt a parkettre. A centernek ez finoman szólva sem tetszett, a mérkőzés után beszélt is erről, főleg hogy végül nélküle elvesztette az összecsapást a hazai alakulat – Fizdale szerint egyszerűen csak a cserékkel jobban nézett ki a játék, úgy gondolta, hogy így meglehet a győzelem. Ezen felül a meccs közben bejelentették, hogy Chandler Parsons ismét megsérült és nem tért már vissza a parkettre...

Egy roham elég volt. Az első félidőben a Memphis ritmusában zajlott a játék, 47–47-tel fordultak a felek, ám a harmadik negyedben sikerült begyújtania a rakétákat a Netsnek: fel tudták pörgetni a tempót a vendégek, dobtak kosarakat leindításból, gyors támadásokból, ennek köszönhetően futottak egy 22–6-os etapot. Ez döntőnek bizonyult, ugyan a Memphis is megcsinálta a maga futását, de öt pontnál közelebb nem tudott zárkózni, a hajrá pedig már nem hozott izgalmat – a 24 pontos szezoncsúcsot dobó DeMarre Carroll vezetésével idegenben is győzni tudott a Brooklyn, rossz hír viszont számukra, hogy Rondae Hollis-Jefferson bokasérülést szenvedett azok után, hogy Lin és Russell már korábban kidőlt, Crabbe-ről pedig a találkozó előtt derült ki, hogy derékproblémája van.

A Grizzlies legjobb dobói: Gasol 18, Evans 18/6, Parsons 12/6
A Nets legjobb dobói: Carroll 24/12, T. Booker 16, Harris 13/12

NBA, ALAPSZAKASZ
Chicago Bulls–Miami Heat 93–100
Minnesota Timberwolves–Phoenix Suns 119–108
Memphis Grizzlies–Brooklyn Nets 88–98

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik