Túl vagyunk a Románia elleni átmozgató edzésen Dublinban

Vágólapra másolva!
2012.07.05. 19:47
null
Madaras remekül játszott a románok ellen (Fotó: Tumbász Hédi)
A magyar férfi vízilabda-válogatott győzelemmel kezdte a dublini felkészülési tornát. Kemény Dénes együttese a Kovács István dirigálta román csapatot verte meg 16–6-ra.

Már csak egy külföldi tornát játszik a magyar válogatott, s végre következik a hagyományos nyári pólóparti, az immár harmadszor megrendezendő Vodafone-kupa (július 15–17.). A margitszigeti nemzetközi tornán a magyar válogatott mellett a vb-címvédő Olaszország, a 2007-ben vb-2. Spanyolország és a szegedi Aaron Youngerrel felálló Ausztrália csobban vízbe.

A Vodafone-kupa előtt azonban vár még egy megméretés a csapatra, amely a Dublin-kupán száll(t) vízbe Horvátország, Montenegró, Nagy-Britannia és Románia társaságában.

A magyar válogatottat övező tiszteletet remekül mutatja, hogy a plakáton Kemény Dénes együttese szerepel. A kapitány korábban arról beszélt, hogy a csapatra jó hatással van a 13-as keret kijelölése, s ilyenkor javul a játékosok teljesítménye is.

Nos! Bár egy Románia elleni mérkőzés még nem szintmérő a magyar csapat számára, elmondható, hogy Kovács István együttese ellen remekül pólóztak a mieink. Már az első negyed után 5–0-ra vezetett a Kemény-csapat, amelynek győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben.

Varga Dénes dugójával kezdődött a mérkőzés, majd Hosnyánszky Norbert, Madaras Norbert és Szivós Márton voltak a gólszerzők az első játékrészben.

A második negyedben aztán megszerezte első találatát ellenfelünk, de hogy Ghiban góljával 5–1-re „feljött” Románia, azért még nem kezdtünk el aggódni…

A magyar csapat több könnyű gólt is szerzett megúszásból, emellett természetesen a fórok kihasználásával lépett meg egyre jobban ellenfelétől Kemény Dénes együttese, amely vezetett hét góllal is de végül „csak” 9–3-as előnnyel mehetett a nagyszünetre.

A második félidőben már Nagy Viktor állt a magyar kapuban, a kezdő Szécsi Zoltánnak tehát két negyed jutott. Nyilván a magyar csapat játékát döntően nem az befolyásolta, hogy a kapuban váltás történt, de elmondható, hogy a harmadik negyedre visszaesett a támadójátékunk. Persze nem Kiss Gergelyé, akinek két góljával 11–4-es előnyről várhattuk a záró felvonást.

Az utolsó negyedben aztán ismét megráztuk magunkat, s végül 16–6-ra nyertünk.

Holnap 11 órakor Nagy-Britannia ellen száll vízbe a magyar csapat. A győzelem azon a mérkőzésen sem lehet kérdéses.

FÉRFI VÍZILABDA
FELKÉSZÜLÉSI TORNA, DUBLIN
MAGYARORSZÁG–ROMÁNIA 16–6 (5–0, 4–3, 2–1, 5–2)
Dublin
MAGYARORSZÁG: Szécsi – Varga Dénes 3, Biros, Varga T., Steinmetz Á., Kiss G. 3, Madaras 4. Cs: Nagy V. (kapus), Hosnyánszky 2, Hárai, Kásás 1, Varga Dániel 1, Szivós 2, Vámos. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
ROMÁNIA: Stonescu – Radu, Negrean 1, Diaconu 1, Iosep 1, Busila 1, Matei 1, Chioveanu, Goanta, R. Georgescu, Kádár, Ghiban 1, Gospodinov, Dragusin (kapus). Szövetségi kapitány: Kovács István.
Gól – emberelőnyből: 7/6, ill. 11/3
Kipontozódott: Varga T., Szivós
MESTERMÉRLEG
Kemény Dénes: – A román csapat egy erős csapat, csak mi magabiztosan kezdtük a mérkőzést, s így is folytattuk, míg ők elbizonytalanodtak. Fontos és nehéz meccs volt, biztos vagyok benne, hogy ez a torna is sokat segít a románoknak, hogy versenyképesebbek legyenek, de az tény, a magyar csapat jobb náluk. Mindenképpen túlzott a különbség. Mivel hamar vezettünk, jött a szokásos muzsika, indokolatlan segítséget kaptak, de mostanában ez teljesen normális reakciója a bíróknak, hogy a tábla szerint fújnak. A legfontosabb dolog, amire igyekszik minden csapat figyelni, hogy senki se szenvedjen, illetve okozzon sérülést.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik