Női vízilabda: Meghatározó lennék a Glifadának – Gangl

MTI/R. P.MTI/R. P.
Vágólapra másolva!
2021.10.19. 13:16
null
Gangl meghatározó lenne Görögországban (Fotó: Balogh László)
Gangl Edina olimpiai bronzérmes vízilabdakapus kijelentette: meghatározó játékosa szeretne lenni a kétszeres Euroliga-győztes görög Glifada együttesének.

Az Európa-bajnok játékos, aki nyáron igazolt az UVSE-ből új csapatához, az M4 Sport Sporthíradójában kedden elmondta, már két hónapja megkezdték a felkészülést. Hozzátette: szerinte a görög bajnokság erősebb együttesei közé tartoznak, a negyedik hely megszerzése kötelező feladat, de jó stratégiával és az edzői utasítások betartásával akár éremért is küzdhetnek.

A magyar női válogatott kapusa kiemelte, hogy az edzések felépítése eltér a hazaitól, kevesebb a fizikai terhelés, viszont több edzőmeccset játszanak, ami megkönnyíti számára a mezőny megismerését.

„Meghatározó játékosa szeretnék lenni a csapatnak, aki húzza magával a játékosokat, és segíti a védekezést. Szeretném átadni a tapasztalataimat, ha esetleg új észrevételem van” – fogalmazott.

Az interjúban szóba került a tokiói olimpia és Gangl szerepe a válogatottban. A 31 éves pólós elmondta, elfogadta, hogy Magyari Alda lett az első számú kapus a játékokon, ő pedig inkább lelkileg segítette a csapatot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik