B. Z. utanpotlassport.hu 2022.08.14 17:52 Frissítve: 2022.08.14 18:01

Vízilabda: ötgólos magyar siker a horvátok ellen az U18-as vb-n

Magabiztos siker a csoportrangadón: az U18-as vízilabda-válogatott öt góllal legyőzte a horvátokat a korosztály belgrádi világbajnokságán.

A horvátok legyőzése sem jelentett akadályt az U18-as vízilabda-válogatottnak a korosztály belgrádi világbajnokságán.

Ötgólós magyar siker a horvátok elleni U18-as vb-csoportrangadón Fotó: Dobos Sándor

Ötgólos magyar siker a horvátok elleni U18-as vb-csoportrangadón  •  Fotó: Dobos Sándor

Azt már a vb előtt tudni lehetett, hogy ez a találkozó minden bizonnyal az A csoportban való elsőségről is dönt, így a Kovács Róbert által irányított magyar csapat ebben a szellemben kezdett a horvátok ellen.

A kezdeti, több mint négy és félperces gólcsendet Nagy Ákos törte meg, aztán az első negyed végén 3–1-re, a második nyolc perc után pedig 6–3-ra vezettek a magyarok.  A harmadik felvonásban is koncentrált maradt a nemzeti együttes, és újabb két góllal növelte az előnyét (8–3). A zárónegyedben már kisebb csoda kellett volna ahhoz, hogy a horvátok visszajöjjenek a meccsbe, és ezt a magyar fiúk nem is engedték meg: egy-egy gól után 9–4-re nyerték meg az összecsapást. A négy kapott gól nem véletlen, mert Gyapjas Viktor kiválóan védett, ezért a mérkőzés embere címet is kiérdemelte. A magyarok legjobb góllövője pedig az egyaránt háromszor eredményes Nagy Ákos és Szalai Péter lett.

A válogatott hétfőn az eddig nyeretlen kuvaitiak ellen zárja a csoportot. A mérkőzés várhatóan egy újabb jó hangulatú tréningnek is beillik majd az egyenes kieséses szakasz előtt.

U18-as világbajnokság, Belgrád:
Horvátország–Magyarország 9–4 (3–1, 3–2, 2–0, 1–1)
Gólszerzők:
 Szalai 3, Nagy Á. 3, Ionescu, Bede, Szécsi, illetve Zaratusra, Jankovic, Stojanac, Mozara
A magyar válogatott kerete:

Gyapjas Viktor (Ferencváros), Csite Lóránd (Budapesti Honvéd) – kapusok
Szépfalvi Gergely (KSI), Szalai Péter (KSI), Nagy Ákos (KSI), Biros Samu (Eger), Szécsi Marcell (UVSE), Ionescu Erik (UVSE), Bede Marcell (KSI), Gaszt Roland (Pécs), Varga Vince (Ferencváros), Leinweber Olivér (Szeged), Balogh Botond (BVSC) – mezőnyjátékosok

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.09.16 13:00:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 2002-es vagy annál fiatalabb labdarúgók által alkotott magyar U21-es válogatott jövő ősszel kezdi meg a 2025-ös Európa-bajnokság selejtezősorozatát; a Gera Zoltán vezette fiatalok vasárnaptól edzésekkel és felkészülési mérkőzésekkel készülnek.

2022.08.16 20:31:03

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Belvon Attila vezette U17-es labdarúgó-válogatott az izlandiak elleni 4–2-es győzelemmel kezdte a Telki-kupát.

2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.

2022.07.08 20:10:04

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Az U20-as női kosárlabda-válogatott 13 pontos különbséggel kikapott a csehektől a soproni korosztályos Európa-bajnokság nyitányán. A csoportkör második fordulójában, szombaton a hollandok ellen javíthatnak a mieink.

2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.