Vízilabda: ötgólos magyar siker a horvátok ellen az U18-as vb-n

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.08.14. 17:52
Címkék
Magabiztos siker a csoportrangadón: az U18-as vízilabda-válogatott öt góllal legyőzte a horvátokat a korosztály belgrádi világbajnokságán.

A horvátok legyőzése sem jelentett akadálytaz U18-as vízilabda-válogatottnak a korosztály belgrádi világbajnokságán.

Ötgólós magyar siker a horvátok elleni U18-as vb-csoportrangadón Fotó: Dobos Sándor
Ötgólós magyar siker a horvátok elleni U18-as vb-csoportrangadón Fotó: Dobos Sándor

Ötgólos magyar siker a horvátok elleni U18-as vb-csoportrangadón  •  Fotó: Dobos Sándor

Azt már a vb előtt tudni lehetett, hogy ez a találkozó minden bizonnyal az A csoportban való elsőségről is dönt, így a Kovács Róbert által irányított magyar csapat ebben a szellemben kezdett a horvátok ellen.

A kezdeti, több mint négy és félperces gólcsendet Nagy Ákos törte meg, aztán az első negyed végén 3–1-re, a második nyolc perc után pedig 6–3-ra vezettek a magyarok. A harmadik felvonásban is koncentrált maradt a nemzeti együttes, és újabb két góllal növelte az előnyét (8–3). A zárónegyedben már kisebb csoda kellett volna ahhoz, hogy a horvátok visszajöjjenek a meccsbe, és ezt a magyar fiúk nem is engedték meg: egy-egy gól után 9–4-re nyerték meg az összecsapást. A négy kapott gól nem véletlen, mert Gyapjas Viktor kiválóan védett, ezért a mérkőzés embere címet is kiérdemelte. A magyarok legjobb góllövője pedig az egyaránt háromszor eredményes Nagy Ákos és Szalai Péter lett.

A válogatott hétfőn az eddig nyeretlen kuvaitiak ellen zárja a csoportot. A mérkőzés várhatóan egy újabb jó hangulatú tréningnek is beillik majd az egyenes kieséses szakasz előtt.

U18-as világbajnokság, Belgrád:
Horvátország–Magyarország 9–4 (3–1, 3–2, 2–0, 1–1)
Gólszerzők:
Szalai 3, Nagy Á. 3, Ionescu, Bede, Szécsi, illetve Zaratusra, Jankovic, Stojanac, Mozara
A magyar válogatott kerete:

GyapjasViktor (Ferencváros),CsiteLóránd (Budapesti Honvéd) – kapusok
SzépfalviGergely (KSI),SzalaiPéter (KSI),NagyÁkos (KSI),BirosSamu (Eger),SzécsiMarcell (UVSE),IonescuErik (UVSE),BedeMarcell (KSI),GasztRoland (Pécs),VargaVince (Ferencváros),LeinweberOlivér (Szeged),BaloghBotond (BVSC) – mezőnyjátékosok

További korosztályos hírekVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik