Vízilabda: kiütéses győzelemmel Eb-elődöntős az U19-es fiúválogatott

Vágólapra másolva!
2022.09.22. 16:43
Címkék
Az egyetlen, gyors német gólra huszonkettővel válaszolt a magyar U19-es fiú vízilabda-válogatott a korosztály podgoricai Európa-bajnokságának negyeddöntőjében, így pénteken már az aranycsatába jutásért játszhat.

Csütörtökön a negyeddöntőjét játszotta a magyar U19-es fiú vízilabda-válogatott a korosztály podgoricai Európa-bajnokságán.

Kiütéses győzelemmel Eb-elődöntős az U19-es fiúválogatott Forrás: total-waterpolo.com
Kiütéses győzelemmel Eb-elődöntős az U19-es fiúválogatott Forrás: total-waterpolo.com

Kiütéses győzelemmel Eb-elődöntős az U19-es fiúválogatott  •  Forrás: total-waterpolo.com

Nyéki Balázs együttesére az a német válogatott várt a nyolc között, amely a nyolcaddöntőben némi meglepetésre egy góllal legyőzte a hollandokat. Egy pillanatig azt hihettük, hogy a németek lendülete erre az összecsapásra is kitart, hiszen kicsivel több, mint fél perc után ők szerezték az első találatot, ám aztán gyorsan helyre állt a világ rendje, és az első negyed végén 3–1-re, félidőben pedig 7–1-re vezettek a magyarok.

A válogatott a megnyugtató előny birtokában sem hagyott fel a remek akciókkal, és végül védekezésben is kimagasló teljesítményt nyújtva, 22–1-es sikerrel jutott az elődöntőbe. A legeredményesebb játékos a csapatkapitány Vigvári Vince lett öt góllal. A találkozó idejére a felnőtt Eb-ezüstérmes Molnár Erik és Mészáros Mátyás is pihenőt kapott.

Várhatóan rájuk is nagy feladat hárul a pénteki elődöntőben, melyben a magyar csapat az olasz–szerb mérkőzés győztesével játszik a biztos éremért.

U19-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, PODGORICA (szeptember 18-25.)
Negyeddöntő

Németország–Magyarország 1–22 (1–3, 0–4, 0–6, 0–9)
Gólszerzők:
Sekulic, illetve Vigvári Vince 5, Tátrai D. 4, Lakatos 3, Nagy Á. 2, Klár 2, Szalai 2, Ekler Zs. 2, Pető, Varga Vince
A magyar válogatott kerete:
Kapusok: DankaBenedek (KSI),KovácsKristóf (Szentes, Szeged)
Mezőnyjátékosok: VigváriVince (OSC),EklerZsombor (UVSE, Honvéd),PetőAttila (KSI, Szolnok),MészárosMátyás (BVSC),TátraiDávid (BVSC),KlárGergő (Ferencváros),MolnárErik (Ferencváros),NagyNorbert (Miskolc),VismegZsombor (Miskolc, Szolnok),LakatosSoma (Szeged),NagyÁkos (KSI),VargaVince (Ferencváros),SzalaiPéter (KSI)Vezetőedző: NyékiBalázs.Edző: KorényiBalázs.Kapusedző: GárdonyiAndrás.Csapatvezető: SzékelyBulcsú.Utánpótlás szakmai vezető: CsehSándor

További korosztályos hírekVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik