B. Z. utanpotlassport.hu 2022.09.22 16:43 Frissítve: 2022.09.22 16:50

Vízilabda: kiütéses győzelemmel Eb-elődöntős az U19-es fiúválogatott

Az egyetlen, gyors német gólra huszonkettővel válaszolt a magyar U19-es fiú vízilabda-válogatott a korosztály podgoricai Európa-bajnokságának negyeddöntőjében, így pénteken már az aranycsatába jutásért játszhat.

Csütörtökön a negyeddöntőjét játszotta a magyar U19-es fiú vízilabda-válogatott a korosztály podgoricai Európa-bajnokságán.

Kiütéses győzelemmel Eb-elődöntős az U19-es fiúválogatott Forrás: total-waterpolo.com

Kiütéses győzelemmel Eb-elődöntős az U19-es fiúválogatott  •  Forrás: total-waterpolo.com

Nyéki Balázs együttesére az a német válogatott várt a nyolc között, amely a nyolcaddöntőben némi meglepetésre egy góllal legyőzte a hollandokat. Egy pillanatig azt hihettük, hogy a németek lendülete erre az összecsapásra is kitart, hiszen kicsivel több, mint fél perc után ők szerezték az első találatot, ám aztán gyorsan helyre állt a világ rendje, és az első negyed végén 3–1-re, félidőben pedig 7–1-re vezettek a magyarok.

A válogatott a megnyugtató előny birtokában sem hagyott fel a remek akciókkal, és végül védekezésben is kimagasló teljesítményt nyújtva, 22–1-es sikerrel jutott az elődöntőbe. A legeredményesebb játékos a csapatkapitány Vigvári Vince lett öt góllal. A találkozó idejére a felnőtt Eb-ezüstérmes Molnár Erik és Mészáros Mátyás is pihenőt kapott.

Várhatóan rájuk is nagy feladat hárul a pénteki elődöntőben, melyben a magyar csapat az olasz–szerb mérkőzés győztesével játszik a biztos éremért.

U19-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, PODGORICA (szeptember 18-25.)
Negyeddöntő

Németország–Magyarország 1–22 (1–3, 0–4, 0–6, 0–9)
Gólszerzők:
 Sekulic, illetve Vigvári Vince 5, Tátrai D. 4, Lakatos 3, Nagy Á. 2, Klár 2, Szalai 2, Ekler Zs. 2, Pető, Varga Vince
A magyar válogatott kerete:
Kapusok: Danka Benedek (KSI), Kovács Kristóf (Szentes, Szeged)
Mezőnyjátékosok: Vigvári Vince (OSC), Ekler Zsombor (UVSE, Honvéd), Pető Attila (KSI, Szolnok), Mészáros Mátyás (BVSC), Tátrai Dávid (BVSC), Klár Gergő (Ferencváros), Molnár Erik (Ferencváros), Nagy Norbert (Miskolc), Vismeg Zsombor (Miskolc, Szolnok), Lakatos Soma (Szeged), Nagy Ákos (KSI), Varga Vince (Ferencváros), Szalai Péter (KSI) Vezetőedző: Nyéki Balázs. Edző: Korényi Balázs. Kapusedző: Gárdonyi András. Csapatvezető: Székely Bulcsú. Utánpótlás szakmai vezető: Cseh Sándor

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.09.16 13:00:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 2002-es vagy annál fiatalabb labdarúgók által alkotott magyar U21-es válogatott jövő ősszel kezdi meg a 2025-ös Európa-bajnokság selejtezősorozatát; a Gera Zoltán vezette fiatalok vasárnaptól edzésekkel és felkészülési mérkőzésekkel készülnek.

2022.08.16 20:31:03

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Belvon Attila vezette U17-es labdarúgó-válogatott az izlandiak elleni 4–2-es győzelemmel kezdte a Telki-kupát.

2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.

2022.07.08 20:10:04

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Az U20-as női kosárlabda-válogatott 13 pontos különbséggel kikapott a csehektől a soproni korosztályos Európa-bajnokság nyitányán. A csoportkör második fordulójában, szombaton a hollandok ellen javíthatnak a mieink.

2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.