Vízilabda: az UVSE pazar utolsó negyeddel lett fiú gyermekbajnok

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.05.22. 17:38
Címkék
Az utolsó negyedben az UVSE fiú vízilabdacsapata állva hagyta a KSI-t, és végül négy góllal megnyerte a gyermekbajnokság döntőjét.

Szolnokon rendezték a fiú gyermek vízilabda-bajnokság nyolcas döntőjét, melynek az aranymeccsét a KSI és az UVSE vívta vasárnap kora délután.Szolnokon rendezték a fiú gyermek vízilabda-bajnokság nyolcas döntőjét, melynek az aranymeccsét a KSI és az UVSE vívta vasárnap kora délután.

Az UVSE pazar utolsó negyeddel nyerte meg a fiú gyermekbajnokságot Fotó: Derencsényi István/MVLSZ
Az UVSE pazar utolsó negyeddel nyerte meg a fiú gyermekbajnokságot Fotó: Derencsényi István/MVLSZ

Az UVSE pazar utolsó negyeddel nyerte meg a fiú gyermekbajnokságot  •  Fotó: Derencsényi István/MVLSZ

A döntőben a KSI szerezte meg a vezetést, és az előnyét sikeresen őrizte az első félidőben. A 3–2-es első negyed után, a nagyszünetben 5–3 állt az eredményjelzőn a sportiskolások javára. A harmadik negyedben először zárkózott döntetlenre az UVSE (7–7), ám a zárófelvonás 9–8-as KSI vezetésnél kezdődött.

Aztán hamar jött az újabb egyenlítés, Pintér Levente pedig ötméteresből először juttata előnyhöz az UVSE-t. Nem sokkal később Kovács Levente is villant, és máris kettővel vezettek a lilák, akiknek kapujában Virsinger Máté bravúrt bravúrra kezdett halmozni. A KSI láthatóan elveszítette a fonalat, előbb Szalay-Bobrovniczky Bálint bombázott a hálóba, majd Kovács Levente újabb gólja döntötte el a találkozót (13–9). Az utolsó percben Pintér Noah még eggyel növelte az UVSE góljai számát, a meccs végén pedig Benedek Mór gondoskodott arról, hogy a KSI a negyedik negyedben ne maradjon lőtt gól nélkül. A Korényi Balázs irányította UVSE 14–10-re nyerte meg a döntőt, ám Keszthelyi Tibor KSI-je is minden dicséretet megérdemel az évadban nyújtott teljesítménye után.

A döntőt megelőző bronzmeccsen az FTC 11–5-re győzte le a Vasast. Az ötödik helyért az OSC-Újbuda a BVSC-Zugló ellen 16–10, a hetedikért a házigazda Szolnok a Szegeddel szemben 15–5-re nyert.

FIÚ GYERMEKBAJNOKSÁG, NYOLCAS DÖNTŐ, SZOLNOK
A 7. helyért:
Szegedi Vízipóló Suli-Szolnoki Dózsa 5-15 (2-5, 2-2, 1-2, 0-6)
Gólszerzők:
Pörge R. 2, Erdős 2, Oláh, illetve Cseh M. 3, Monostori 3, Matejcsik 2, Tigyi 2, Paál, Timár, Urbán, Keresztfalvi, Jándi
Az 5. helyért:
Genesys OSC Újbuda-BVSC-Zugló 16-10 (2-3, 4-2, 5-3, 5-2)
Gólszerzők:
Rácz 4, Török B. 3, Sárfalvi 2, Tatai 2, Török V., Kerényi, Vashegyi, Balázs, Rázga, illetve Dobi 3, Rajna 2, Mohos 2, Szabó P. 2, Vitéz
A 3. helyért:
Vasas SC-FTC Telekom 5-11 (3-4, 0-4, 1-2, 1-1)
Gólszerzők:
Nagy L. 2, Demény, Pozvai, Bánhegyi, illetve Paján 6, Kárász, Varga-Pergel, Matthews, Kovács M., Szöllősi
A döntőben:
UVSE-KSI 14-10 (2-3, 1-2, 5-4, 6-1)
Gólszerzők:
Kovács L. 3, Szalay-Bobrovniczky 3, Pintér 3, Jámbor 2, Héder, Dobricza, Medve, illetve Rácz 3, Barcsa 3, Benedek 2, Szekeres, Végső

További korosztályos hírekVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik